Striming servis “Amazon Prime” u Srbiji konačno počinje da cveta

Amazon Prime još uvek ne može da se nazove dostojnim konkuretnom u trenutnoj ponudi striming servisa u Srbiji, jer ga Netflix i HBO Go iz brojnih razloga razloga preskaču kao kozlić, ali u prethodnom mesecu na Amazonovoj platformi polako, ali sigurno se stvari menjaju. Što znači da negde pred kraj ove ili početkom sledeće mogao bi da bude više nego pristojan šamar iz lakta konkurenciji.

Disney+ i Apple TV+ još uvek nemaju nameru da kroče nogom na naše tržište. Međutim, postoji verovatnoća da je će HBO Max u nekoj alteraciji se pojaviti na našem tržištu sledeće godine. Naime, kako su čelnici HBO-a najavili pre dva meseca HBO Max 2021. godine biće dostupan u zemljama u kojima inače njihova kompanija funkcioniše. Pošto smo na toj listi, možemo da očekujemo HBO na steroidima koji će zajedno sa kompanijom Warner Bros i sa još nekoliko distributera ponuditi debeo katalog.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Najnoviji trejleri za filmove i serije koji nam stižu 


Za to vreme Amazon Prime, barem kod nas, ćuti kao zaklan i ne trudi se preterano kad je u pitanju centralna i istočna Evropa. Pošto konkurencija vreba sa svih strana i striming kod nas će tek da uzme zamah u naredne dve godine, pošto u svemu kasnimo kao i obično, Prime je odlučio da se polako priključi u trku.

Prime pored svojih renomiranih naslova “The Boys” “Fleabag“, “Good Omens“, “The Marvelous Mrs. Maisel“, “Homecoming“, “Hunters”, “Jack Rayan”, “Upload“, “The Expanse”, “Zero Zero Zero“, “Carnival Row“, “Star Track Picard”, “Mr Robot”, “Preacher”, “Walking Dead” i otkupljenih serija od televizije AMC i BBC poseduje skroman i zastareo filmski katalog.

Ali, Amazon Prime po prvi put počinje da uvodi na naše prostore Amazon Exclusive.

Foto: Amazon Prime

U pitanju su visoko profilne serije i filmovi drugih kompanija. Među prvima su Little Fires Everywhere koja je debitovala 17. marta na Hulu i “Dispatches From Elsewhere”. Pošto Hulu funkcioniše samo na teritoriji Amerike ovo omogućava Prime-u da otkupi prava i naslove donese na naše tržište.

Ovo je deo strategije koja će do kraja godine znatno proširiti katalog i pružiti materijal koji drugi nemaju.

Foto: Amazon Prime

Druga stvar na kojoj Prime trenutno insistira je 4K emitovanje i HDR reprodukcija (za televizore i ekrane koji imaju mogućnost napredne reprodukcije snimka i boja) što ga po kvalitetu prikaza stavlja u ravan sa Netflix-om, a čini ga svetlosnim godinama boljim od HBO Go koji ima jako nisku rezoluciju prikaza (jedva 720p) sa niskim bitrejtom, što ga čini jako zastarelim za današnje standarde.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Gde i kako da legalno gledate najnovije serije, a da ne bankrotirate


Posle skoro četiri godine rada na našem tržištu Prime konačno počinje da liči na striming platformu, mada mu je potrebno još neko vreme dok se ne regulišu prava sa filmskom kompanijom A24 za naše tržište, što bi donelo dosta zanimljivih filmova gledaocima.

Naravno, Prime je skoro po odličan na zapadu, kod nas za sada grebe i podseća na fazu kad je Netflix krenuo da buja sa sadržajem kod nas proše godine. Počinje da cveta i samo još da procveta i biće odličan, za sada može biti odlično mesto da nađete stvari koje nemaju nigde drugde za neke sitne pare jer promotivni period od 2 evra za šest meseci je džabaleska.

Najčitanije

Pročitaj još