Kritičari vam preporučuju najbolje serije za april

Početak 2020. godine nastavio je silazni trend kvaliteta serijskog programa koji je zadesio kraj 2019. Posle ispodprosečnih i prosečnih naslova poput “Dracula” i “The Witcher” ova godina ima ozbiljan problem da ponudi debitanta koji može da parira serijama koje su objavljene u prva četiri meseca 2019. Srećom, nastavci voljenih serijala su koliko toliko opravdali očekivanja, ali se još uvek se iščekuju prošlogodišnji tip hitova kao što su “Chernobyl”, “Unbelievable”, “”Watchmen” ili “Years & Years”.

S obzirom na to da u aprilskoj ponudi dominiraju najviše druga ili kasnija poglavlja serija koje su debitovale ranijih godina, kritičarska ekipa magazina “Vulture”, “Indiwire”, “Holywood Reportet”, “The Wrap” i “Variety” izabrali su naslove koji su nedavno izašli, a koje ne treba propustiti u karantinskim danima.

Money Heist (četvrta sezona) / Ocena 71%

Najpopularnija serija sa španskog govornog područja prvobitno je zamišljena kao dvodelna saga. Milionska gledanost, kao i obično, dovela je mlaćenja prazne slame, snimanje novih sezona koje nisu planirane i repliciranja uspeha prva dva dela. Poslednje emitovano četvrto poglavlje nije prošlo najsjanije kod kritike (ranije sezone su ocenjene od 95 do 100) koja smatra da serija više ne može da održi kvalitet prve dve sezone, ali da će i dalje zadovoljiti fanove “Money Heist”.

Tales from the Loop / Ocena 81%

Serija inspirisana ilustracijama i slikama švedskog autra Simona Stålenhaga je spora naučno fantastična vožnja. Priča prati neobične događaje u svetu kojim rukovodi mašina Loop. Sve dok ona postoji, biće i ljudi. Neobičan koncept poput njegovog pandana “Devs” istražuje osnovne ljudske želje, pa tako serija prati momke koji mogu da zamene tela, devojčicu koja putuje kroz vreme kako bi saznala šta se dogodilo sa majkom i mladića koji je saznao kako izgleda kad si star.

Ozark (treća sezona) / Ocena 97%

Treća sezona serija “Ozark” je znatno bolje ocenjena nego prethodne dve, sa kritičarskim konsenzusom da je narativ konačno upeglan i da priča baca bolje i jasnije svetlo na lik koji tumači Laura Lini. Serija prati finansijskog savetnika Martina Bajrda koji je u nezavidnoj situaciji zbog pranja novca.

Tiger King / Ocena 89%

Dokumetarac “Tiger King” je bizarna krimi priča o ljudima koji su opsednuti divljim životinjama i svojim divljim porivima.

UNORTHODOX / Ocena 92%

Definitvno najbolji debitant ove godine je serija “Unorhodox”. Serija o jevreskoj zajednici Satmar i junakinji Etsi koja pokušava da pobegne iz ekstremno religijskog sistema je emotivno iskustvo od početka do samog kraja.

Feel Good / Ocena 100%

Autorska serija kanadske komičarke Mi Martin pored maksimalne najviše ocene kojom je ovenčana stavljena je u ravan sa hitom Fibi Voler Bridž “Fleabag“.

Westworld (treća sezona) / Ocena 84%

Treća sezona “Westworld” je velikim delom raskid sa prve dve sezone jer je kompleksnost priče zamenila znatno linearnija i standardnija radnja. Međutim, posle prvobitnog minimalističkog šoka od treće epizode počinje još jedna mozgalica o svetu u kojem androidi žele svoje mesto ili nešto potuno drugo.

Killing Eve (treća sezona) / Ocena 71%

Nova sezona serije “Killing Eve” večeras će biti premijerno prikazana u svetu, a od sutra će biti dostupna kod nas. Kritičari nisu oduševljeni trećim poglavljem kao što su bili sa prvom ili drugom sezonom. Kao i u slučaju “Money Heist” fanovi će biti zadovoljni, ali serija je po njihovim rečima mnogo površnija i naivnija nego što je bila ranije.

Run / Ocena 75%

Nova serija koju potpisuje Fibi Voler Bridž je subverzivna komedija i antiteza romantičnih komedija. Priča prati Rubija i Bilija koji napuštaju svoje do tada izgrađene živote da bi se videli i ispunili obećanje koje su dali pre 17 godine.

Najčitanije

Pročitaj još