Na njih obratiti pažnju: Serije i filmovi koji izlaze do kraja 2020. godine

Stigli smo do poslednje epizode 2020. godine. Ako vam je ovo bila najgora godina do sada, znači da posle ovoga može biti samo bolje. Ne zaboravite da sledeća može biti još gora, tako da 2020. nije baš toliko prokleta. Šta će biti sa serijama i filmom? Ništa naročito dobro. 

Pre nego što se oprostimo i dočekamo poslednje trzaje ove tužne i ružne godine, prognoza za budućnost nije najsjanija. Bioskopi sigurno još godinu dana neće moći da uđu u staru rutinu, realnost je da se tek 2022. godina čini kao povoljna za rehabilitaciju filmske industrije. Većina snimanja je obustavljena ili se odugovlači zbog pandemije. Nedavno je prekinut rad na seriji “The Witcher” jer se 16 članova skipe zarazilo kovidom-19, a novi “Batman” počinje i zaustavlja snimanja s vremena na vreme. 

S obzirom na to da se visokoprofilni projekti koprcaju, oni sa manjim budžetom i dalje čekaju neka srećnija vremena. Filmske kompanije će odlučiti u prvoj polovini 2021. šta će raditi sa svim filmovima koje nisu objavili, a bili su zakazani 2020., dok će se striming servisi dodvoravati sa onim što im je ostalo u fioci. 

Gledano sa nešto optimističnije strane – posle ove godine stvarno ne bi trebalo da bude gore, osim ako se neki meteor ne približava planeti. 

Do kraja godine je ostalo nešto malo više od mesec i po dana, i ovo su glavni naslovi koji će barem malo obasjati ovu problematičnu godinu. 

Crown (četvrta sezona) – 15. novembar

Najskuplji i najveći projekat Netflix-a o britanskoj kraljevskoj porodici kako sezone odmiču je sve bolji i intrigantniji. 

Najnovije poglavlje prati nestabilan politički period za vreme presedavanja Margaret Tačer u zagrljaju sa najvećom medijskom frkom oko princeze Dajane. 

His Dark Materials (druga sezona) – 17. novembar

Daimoni, paralelne dimenzije, kompas koji ima odgovor na svako pitanje, veštice, medvedi, magična prašina, jeres i Lajra Balakva. Adaptacija Filipa Pulmana nije savršenstvo savremene televizije, ali njegov magični svet ima svoju publiku koja se raduje drugom poglavlju serijala. 

Run – 20. novembar

Triler-horor kombinacija koja podseća na roman Stivena Kinga “Mizeri” i sudbinu junakinja serije “The Act”. 

Majka koja se brine o ćerki u kolicima je daleko od brižne osobe…

Black Narcissus – 23. novembar

Mini-serija zasnovana na romanu Ramera Godena o neobičnom nizu događaja u samostanu koji počiva na ivici provalije Himalaja, poznatijeg kao “Kuća žena”, ima više od jedne tajne za koje bog ni ne želi da čuje. 

Mank – 4. decembar

Film Dejvida Finčera (Mindhunter) za koji kritičari tvrde (oni koji su ga pogledali) da je siguran kandidat za ovogodišnjeg Oskara, ako ne i potencijalni pobednik otvoriće sezonu u decembru.

Priča prati scenaristu Hermana Mankivica koji je napisao kultnu dramu Citizen Kane i njegov sukob sa rediteljem filma Orsonom Velsom u toku produkcije i objavljivanja filma. 

Monohromatski pristup filmu i gluma Gerija Oldmena okarakterisani su kao šlag na ukusnoj torti. 

Sound of Metal – 4. decembar

Prepremijerne reakcije na film “Sound of Metal” nagoveštavaju da je pred nama još jedan odličan zimski film koji treba imati na radaru. Priča prati bubnjara pank-metal benda Rubena koji primećuje da gubi sluh. Kad mu specijalista servira loše prognoze postaje svestan da je njegova muzička karijera gotova, kao i njegov život. 

Your Honor – 6. decembar

Zvezda serije “Breaking Bad” Brajan Kranston u rukavu ima još jedan potencijalni hit, ali ovog puta za televiziju ShowTime. Mini-serija prati uglednog sudiju iz Nju Orleansa čiji je sin Adam odgovoran za ubistvo nevine osobe. 

Alice in Borderland – 10. decembar

Dve stvari možete da očekujete od Japanaca – vizuelnu ekstravagancu i narativno ludilo. Zasnovano na popularnoj mangi priča prati dokoličarski život srednjoškolaca koji će se preseliti u nimalo dosadnu post-apokaliptičnu realnost. Trejler će vam dati dovoljan uvid u ono što nas očekuje. 

I’m Your Woman – 11. decembar

Od fantastične gopođe Mejzl do majke usred krimi-triler-drame, glumica Rejčel Brosnan u filmu “I’m Your Woman” beži od supruga koji je se zamerio gadnim ljudima. 

Wolfwalkers – 11. decembar

Fantastični animirani tim koji je zaslužan za dva božanstvena filma “The Secret of Kells” i “Song od the Sea” predstaviće priču o sujeverju i magiji. Junakinja Robin i njen otac moraju da se otarase poslednji čopor vukova u Irskoj.

 Tenet – 15. decembar

Posle mnogo muke “Tenet” izlazi na BluRay-u 15. decembra. Ovo će biti prilika da se pogleda film koji je ove godine bio najviše najavljivan i koji je bio bioskopsko žrtveno jagnje Kristofera Nolana usred pandemije. 

The Stand – 17. decembar

Kultni roman Stivena Kinga “Uporište” posle nekoliko problematičnih adaptacija dobio je još jednu šansu. Ovog puta sreću sa adaptacijom će okušati CBS i dok ne vidimo ne sudimo. 

The Midnight Sky – 23. decembar

Džordž Kluni filmom koji je snimljen za vreme pandemije ulazi u oskarovsku trku. Postapokaliptična priča o uništenoj planeti i poslednjem upozorenju iz svemira stiže na Netflix. 

Soul – 25. decembar

Omiljeni animirani studio Pixar odustao je od ideje da predstavi novi film u bioskopima, pa će dugoiščekivani “Soul” debitovati na Disney+. Priča o džez muzičaru koji iznenadno umire i njegova duša ostaje negde između raja i zemlje je mnogo šarenija i veselija nego što se čini kad se opiše rečima. 

Najčitanije

Pročitaj još