Filmska godina je otkazana: Veliki naslovi pomereni do 2022.

Suluda ideja velike filmske trojke Universal, Sony i Warner Bros da ostane pri odluci filmskih premijera u toku leta u trenutku kad naučna zajednica još uvek nije pronašla finalno rešenje za korona virus završila se zvaničnim otkazivanjem bioskopske 2020. godine. Svi filmovi čije su premijere najavljene u toku avgusta i septembra pomereni su za sredinu 2021. godine, a pojedini naslovi odloženi su čak do 2026.

Nakon što je Džon Stankej CEO kompanije AT&T, sestrinske frime Warner Bros, rekao da film Kristofera Nolana “Tenet” sigurno neće dobiti digitalno izdanje, dugoočekivani naslov više nema datum premijere i odložen je daljnjeg.

Ubrzo nakon ove objave Sony je najavio novi datum za nastavak filma “Spider-Man: Far From Home” za 21. decembar 2021. godine.

Dizni posle nekoliko pomeranja, igranu verziju animiranog klasika “Mulan” je ostavio bez datuma, što znači da će ovog puta dobro razmisliti pre nego što najave film jer je jasno da je uzaludno zakazivati ga u 2020. godini.

Između ostalog komapnija je objavila da tri planirana nastavka “Avatar” Džejmsa Kamerona se pomeraju po sledećim datumima – prvi deo decembar 2022. a potom druga dva odlaze u 2025. i 2027. godinu.

Ista sudbina važi i za planirane nastavke “Star Wars

Među naslovima koji su ostali bez datuma premijere i pomeraju se za ko zna kad su i Ves Andersonov film “The French Dispatch” i “Woman in the Window“.

Horor film u produkciji Geljerma Del Toroa “Antlers” je pomeren za 19. februar 2021. godine.

Nastavak filma Džona Krazinskog “A Quiet Place” umesto septembarske premijere pomeren je za april 2021. godine.

Filmovi koji su ostali u ovoj godini, mada analitičari smatraju da kad otkuca oktobar ponovo će biti pomereni, su “Black Widow” za 6. novembar, “Soul” za 20. novembar i “West Side Story” za 18. decembar 2020.

“No Time to Die” i dalje mirno čeka 20. novembar 2020. godine, ali kao što su filmski analitičari objasnili, ako prema prognozi medicinske zajednice kraj godine bude u drugom talasu korona virusa i ovaj film će biti odložen za sredinu 2021. godine.

Filmske kompanije ne žele da velike naslove u koje je investiran veliki novac dostave publici u vidu digitalne forme ili na striming servisima.

Najčitanije

Pročitaj još