Nove serije i filmovi koji izlaze u septembru

Haotična i nepredvidiva 2020. godina može da se pohvali sa nekoliko epskih promašaja (Snowpiercer u tebe gledamo) i iznenađujućih debitanata i nastavaka (Loveraft Country, Dead To Me, Dark, The Umbrella Academy u vas gledamo). Ako je verovati televizijskim i striming bogovima septembar je naš mesec. Mesec kada ćemo biti zausti sadržajem koji će ispuniti sve naše najluđe snove, želje i nadanja. Kako naš narod kaže – koga ujede zmija i crva se plaši, prema tome velika imena koja stoje iza serija i filmova koji debituju u septembru ne garantuju nam ništa, tako da sve najave treba uzeti sa dozom skepse. Pa, da krenem redno, kako bog zapoveda.

Raised by Wolves – 3. septembar (kod nas na HBO-u debituje 4. septembra)

Televizijski prvenac Ridlija Skota je dugonajavljivani projekat koji je dve godine šetao između televizijskih kompanija TNT i TBT. Nakon pokretanja striming servisa HBO Max i WarnerMax kompanije, Ridlijev rad na kraju je završio u rukama HBO-a.

Priča o majci koja je programirana da zaštiti decu nakon uništenja zemlje unčiniće sve, kao i svaka majka, da zaštiti svoja čeda kad se pojavi veliki zli vuk.

Serija zvanično startuje 3. septembra, a kod nas će biti dostupna na HBO Go 4. septembra sa vrlo problematičnim prevodom naziva serije “Vučje vaspitanje”.

 Mulan – 4. septembar

Diznijeva igrana verzija animiranog klasika posle mnogo halabuke i najave da će isključivo debitovati u bioskopima zbog pandemije ipak će završiti na striming servisu Disney+.

Priča je ista, samo umesto animacije očekuje nas igrana verzija.

The Boys (2. sezona) – 4. septembar

Voljena serija servisa Amazon Prime fanovima zlokobnih superheroja kojima niko ni cveće ne bi poverio na čuvanje debituje početkom septembra.

Prve reakcije kritike su odlične i kako pojedini tvrde, očekuje nas bolja druga sezona.

Away – 4. septembar

Oskarovka Hilari Sva(e)nk (više ne znam kako je pravilno prevode na srpski) posle Netflix-ovog naučno-fantastičnog filma “I m Mother” zaštitno je lice još jednog projekta na striming gigantu. Hilari u ulozi američkog astronauta Eme Grin napušta muža i ćerku zbog svemirske ekspedicije.

U očekivanom spletu okolnosti u svemiru stvari ne idu glatko i kako kreatori najavljuju serija je viša drama, nego što je naučna-fantastika.

i’m thinking of ending things – 4. septembar

Od autora filmova  “Adaptation”, “Confessions of a Dangerous Mind”, “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “Being John Malkovich” i “Anomalisa” Čarlija Kaufmana stiže nam ostvarenje u koje polažem velike nade.

Adaptacija istoimenog romana Lejna Rida prati junakinju koja želi da konačno stavi tačku na neke stvari. Žele da okonča vezu sa dečkom sa kojim ide u posetu njegovim roditeljima, želi da konačno stavi tačku na stari život, želi mnogo toga da promeni.

Dolazak kod roditelja nevoljenog dečka otvara vrata neobičnim događajima u kojima se sudaraju prošlost, sadašnjost i budućnost. Šta se tačno događa, saznaćemo 4. septembra.

Woke – 9. septembar

Pomalo bizaran koncept serije koja je navodno zasnovana na istinitim događajima, prati Kifa, inspirativnog kreativnog ilustratora, koji je posle nemilog događaja suočen sa halucinacijama koje ga opsedaju i njegov krativni život čine psihodeličnim.

 Cuties (Mignonnes) – 9. septembar

Nije preteraivanje reći da je”Cuties” (francuski originalni naziv Mignonnes) izazvao sveopšti skandal kad je najavljen na Netflix-u. U pitanju film francuske rediteljke Maïmouna Doucouré koji je debitovao na Sundance festivalu početkom godine. Problem je nastao zbog naslovnog postera za film koji je nazvan “pedofilskim snom”, da bi potom bila pokrenuta peticija za obustavljanje emitovanja filma.

Priča prati maloletnu devojčicu okovanu porodičnim tradicionalizmom koja se bori da postane deo plesne ekipe koja je poznata po “slobodnom duhu”. Film koji je imao pozitivne reakcije posle festivala zbog promotivnog postera i loše marketing strategije trenutno ima 1.3 miliona dislajkova na Jutjubu i sve 32.000 lajkova.

Iako su pojedini glumci koji su videli film u januaru branili rad francuske rediteljke na društvenim mrežama i okrivli pogrešnu marketing strategiju Netflixa-a koja je sugerisala da su maloletnice erotizovane, film je i dalje na jako lošem glasu. Uostalom videćemo koliko je i da li je poster preterao ili zaista postoji problem sa filmom kad bude premijerno prikazan 9. septembra.

Unpregnant – 10. septembar

Još jedan veoma kontroverzni film koji je uveliko na meti osetljive internet zajednice. Priča o srednjoškolki koja saznaje da je trudna putuje neobičnim putem kad zamoli svoju prijateljicu za pomoć.

Film je već dobio etiketu “promocija abortusa”, ali opet nismo ga videli i ne znamo šta se zaista krije iza filma.

The Duchess – 11. septembar

Komičarka Ketrin Rajan u ulozi samohrane majke u Londonu prati komičan život sa njenom ćerkom, roditeljima koji joj idu na živce, ocem njenog deteta koji je podjednako zreo kao i maloletna ćerka i svim ostalim radostima singl života.

Coastal Elites – 12. septembar

Karantinska satira sa Bet Midler, Kejtlin Dever, Denom Levijem, Sarom Polson i Isom Rej. Kratko i jasno.

The Third Day – 14. septembar

Serija je podeljena podeljena na dva dela. Prvi deo sa tri epizode nosi naziv “Leto”, a preostale tri u drugom delu nose naziv “Zima”. U toku “leta” Sem otkriva na izolovanom ostrvu grupu starosedalaca koji štite svoj životni prostor po svaku cenu, a u toku “zime” autsajderka dolazi na ostrvo kako bi dobila odgovore na pitanja koja je muče.

Džud Lo i Naomi Haris u psihološkoj drami sa natprirodnim elementima je mini-serija na koju treba da bacimo oko ovog septembra.

We Are Who We Are – 14. septembar

Luka Gvandanjinjo (Call Me By Your Name, Suspiria) u duhu svog hvaljenog i voljenog filma “Call Me By Your Name” prati američke tinejdžerke koji žive u američkoj vojnoj bazi stacioniranoj u Italiji.

Serija prati tipičnu tinejdžersku dramu, ali to je Luka Gvandanjinjo – muzika, fotografija i pejzaž sigurno će nas kupiti.

The Devil All the Time – 16. septembar

Film koji vrvi od mladog glumačkog talenta prati veoma neobičnu priču o svešteniku, dečaku, uvrnutom paru i mladom Arvinu Raselu (Tom Holand) koji je ubeđen da ga zle sile proganjaju i prete da unište njegovu porodicu.

Reditelj Antonio Kampos (producent i reditelj na prvoj sezoni The Sinner, Afterschool) sa prvim većim budžetskim filmom filmom “The Devil All The Time” želi da uđe u oskarvosku trku ove godine.

Ratched – 18. septembar

Serija “Ratched” je svojevrsna originalna priča, prikvel, kultnog filma “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” iz 1975. godine sa Džek Nikolsonom. Rajan Marfi gledaoce upoznaće sa njegovom verzijom zlokobne medicinske sestre Mildred Rečid.

Eksperimenti i testiranje ljudskog uma zajedno sa zlokobnom figurom medicinske sestre na osnovu visokobudžetnog trejlera obećava dosta toga.

Utopia – 25. septembar

Sinopsis za novu seriju striming servisa Amazon Prime naglašava da “Utopia” prati grupu fanova grafičkih novela (stripova) koji su u onlajn kontaktu i svoju obesesiju prema stripu “Utopia” podižu na viši nivo, odnosno, ubeđeni su da su provalili kod koji otkriva da ljudskoj vrsti predstoji opasnost. Sigurni su da nisu teoretičari zavere, već da su u stvarnoj opasnosti.

Rimejk britanskog originala koji je živeo dve sezone preuzela je Gilijan Flin, autorka romana i serija “Sharp Objects” i filma “Gone Girl”. Književnica je zadužena sa scenario i ovo je njen novi filmsko-televizijski angažman posle HBO serije i filma “Widows“.

Fargo (4. sezona) – 27. septembar

Novo poglavlje je smešteno u Kanzas 1950. godine. Dve kriminalne organizacije se bore za parče američkog sna.

Četvrta sezona serije Fargo trebalo je da bude prikazana u aprilu, ali zbog pandemije snimanje je obustavljeno i poslednje dve epizode nisu snimljene. Televizijska ekipa je uspela u prethodna dva meseca da snimi finale i serija debituje krajem septembra.

Najčitanije

Pročitaj još