“Pet Sematary je jeziv i odličan horor film”

Filmski radnici mnogo vole američkog pisca Stivena Kinga. Već tri decenije se utrkuju ko će bolje i originalnije da predstavi njegove reči na velikom platnu. Kikseva je bilo na sve strane, poneki pogodak, ali kultno Kjubrikovo “Isijavanje” po istoimenom romanu se nikad nije dopalo Kingu – čak ga je svrstao u najgoru adaptaciju njegovih knjiga. Tako da kad se zakunete u kultni film, znajte da ga pisac ne voli i da ga nikad nije voleo.

Bilo kako bilo, hteli to mi ili ne, reditelji Kevin Kolč i Denis Vidmajer bili su uvereni da će roman “Groblje kućnih ljubimaca” adaptirati na mnogo bolji način nego što je rediteljka Meri Lambert 1989. godine. Strah da će rimejk koji zaista niko nije tražio biti još jedan u nizu epskih horor propasti je iščezao nakon što je film debitovao na SXSW festivalu pre tri dana. Publika i kritičari uveliko hvale film koji će zvaničnu svetsku premijeru imati 5. aprila. Izgleda da je ovo još jedna dobra godina za Kinga jer je zakazana premijera “It 2” i prve rekacije na “Gorblje kućnih ljubimaca” su odlične.


Blago Dedi, pročitaj i ⇒ 5 najstrašnijih knjiga Stivena Kinga


Aleksis Ned, Mashable: “Možda će fanovi imati problem jer je radnja u velikoj meri promenjena, ali da je jezivo, jezivo je i to na dobar način“.

Brit Hejes, IndieWire: “Pet Sematary je efektivniji nego prethodna adaptacija, jedini problem je kraj. Dobar je, ali nije te oborio sa sedišta“.

Preri Nemirof, Colider: “Aplaudiram kreatorima na hrabrosti i samouverenosti. Film koji će zadovoljiti mase. Ima jezive momente od kojih kosti bole i potrudiće se da vas drži na ivici sedišta do samog kraja“.

Džon Defore, The Hollywood Reporter: “Poslednja scena je pesnica u kojoj se krije sva uvrnutost priče koja je drugačija i odlična“.

Monika Kastijo, The Wrap: “Uživala sam u novoj verziji Groblje kućnih ljubimaca. Priča ostavlja prostor da publika malo mućne glavom. Obrt je iznenađujuće dobar. Prošlo je 30 godina od originala, ali nova verzija priče Stivena Kinga dala je novi život filmu koji je jeziv i odličan“.

Najčitanije

Pročitaj još