Serije i filmovi na koje treba obratiti pažnju 2024. godine

Ko god da je kleo filmsku i striming industriju nije dangubio. Posle dvogodišnjih komplikacija sa restrikcijama i kovidom, filmske radnike u Americi zakačio je drugi talas pandemije – egzistencijalne. Štrajk scenarista, a potom i glumaca, zbog minimalne ili bolje rečeno nikakve zarade (osim onih povlašćenih), dok su se produkcijske kuće i distributeri bogatili još jednom je iz sve snage udarilo po dugmetu “pauza”. Obustavljena i odložena snimanja serija i filmova uticala su da se najveći broj ostvarenja odloži dok se protesti i pregovori ne završe. Posle bojažljivog pružanja ruke pomirenja i novčanika od strane Netflix-a, Warner Bros-a, Universala i ostalih giganata, za sada, sve teče po planu i programu. Pa, nas sledeće godine očekuje nekoliko dugoiščekivanih i najavljivanih naslova.

True Detective: Night Country – 14. januar 2024. godine

True Detecitve posle veoma uspešne prve sezone, lutala je zbog neobičnih žanrvoskih i atmosferskih izbora. Nova, četvrta sezona, sa Džodi Foster prati istragu detektivke Liz Danvers na Aljasci i seriju misterioznih ubistava.

3 Body Problems – mart 2024. godine

Dejvid Beniof i D.B. Vajs 2024. godine (Duo iza Game of Thrones) imaju šansu da se dokažu bez oslanjanja na autorski rad Džordža R.R. Martina. Netflix je najavio “3 Body Problems” kao njihov sledeći veliki striming blokbaster. Naučna-fantastika o astrofizičaru i uticaju kineske kulturne revolucije na svet.

Regime – proleće 2024. godine

Kejt Vinslet posle uspešne saradnje sa HBO Max-o i hit serijom “Mare of Easttown” vraća se sa političkom satirom iza koje stoji Vil Trejs, scenarista Succession i filma The Menu.

Fallout – 12. april 2024. godine

Striming adaptacija kultnog serijala video-igara Toma Haurda i gejming kompanije Bethesda Softwoeks je postapokaliptična drama na kojoj su angažovani autori Westworld-a, brat Krisotefa Nolana, Džonatan Nolan i njegova supruga Lisa Džoj.

House of Dragon 2. sezona – leto 2024. godine

Iznenađujuće solidan spinof Game of Thrones, House of Dragon, posle sasvim solidnog debitovanja nastavlja svoj striming život, nadamo se još uspešnije nego prva sezona.

Na listi za sledeću godinu su i sinpof Dune, serija posvećena Pingvinu iz Betmena, nova serija sa Kejt Blančet i triler sa Robert de Nirom na Netflix-u, ali za sada još uvek nemaju zvaničan datum debitovanja, niti trejlere.

Dune: Part II – 1. mart 2024. godine

Reditelj Deni Vilnev drugi deo sage Dune opisao je kao akcioni film, dok je prvi deo nazvao “meditacionim”. Posle mirnog uvoda spremite se za drmusanje bioskopskih sedišta.

Challengers – 26. april 2024. godine

Novi film Luke Gvandanjinja prvobitno je tebalo da otvori ovogodišnji Venecijanski festival, međutim SAF-AFTRA štrajka, reditelj i MGM odlučili su da povuku film i da ga odlože za narednu godinu. Očekivano, Gvandanjinji ima još jedno kontroverznu temu u rukavu – seksualna tenzija između Grend Slam šampiona.

The Fall Guy – 3. maj 2024. godine

Rajan Gosling, koji trenutno uživa u novoj filmskoj renesansi u komičnim ulogama, i Emili Blant, koja je takođe odlučila da na neko vreme odsutpi od dramskih uloga, su zvezde filma o egocentričnom kaskaderu i njegovom iznenadnom nestanku.

Sledeće godine očekuju nas i reimaginacija klasika Nosfaratu, nastavak filma Gladiator, mjuzikl Wicked, treći deo Venom-a, nastavka Jocker-a, adaptacija video igre Borderlands sa Kejt Blančet i još mnogo stvari o kojima ćemo više znati kako se godina bude odmotavala.

Najčitanije

Pročitaj još