Nove serije i filmovi koji izlaze u februaru

Početak 2022. godine, za striming industriju, počeo je više nego solidno, naročito ako uporedimo sa prethodna dva “mrtva januara” iz 2021. i 2020. godine. Mesec koji se oprašta sa nama za sobom je ostavio odličnu četvrtu sezonu serije “Ozrak“, popularni, pomalo polariozvani “Archive 81“, večito mistični “Servant” i dugoiščekvani nastavak HBO-ovog hita “Euforija“. Filmski sladokusci takođe su imali nekoliko pristojnih naslova – “The Lost Daughter”, “The Edge of War” i “The French Dispatch” (koji je konačno dostupan za rentiranje i kupovinu). Suma sumarum jedan od boljih januara.

Sada je došlo vreme da i februar pokaže svoje zube.

My Best Friend Anne Frank – 1. februar

Netflix-ov film reditelja Bena Sombogarta zasnovan na memoarima koje je napisala Alison Lesli Gold prati život Ane Frank i njene najbolje prijateljci Haneli Goslar pre nego što će uslediti neoprostivi zločini i Drugi svetski rat.

Pam & Tommy – 2. februar

Ko bi rekao da će Pamela Anderson i Tomi Li dobiti mini-seriju posvećenu njihovim, pa… vrlo problematičnim životima. Priča spakovana u osam epizoda je delom biografska drama, najvećim delom crna-komedija. “Pam & Tommy” nedelju dana pre premijere dobili su više nego pozitivne reakcije kritike.

The Tinder Swindler – 2. februar

Producentski tim koji stoji iza popularnog dokumentarnog serijala “Don’t F**ck With Cats” posle više nego šokantne priče o serijskom ubici, ovog puta se bave jednom od najpopularnijih aplikacija za upoznavanje – Tinder. Čovek čiji profil obećava mnogo na kraju je sve partnerke ostavio sa mnogo košmarnih snova.

Murderville – 3. februar

Improvizovana komedija koja zahteva od glumaca da se snađu u sceni koja im je data i da reše triler-misteriju obećava ludu zabavu, ali strpimo se još malo.

Raised by Wolves (2. sezona) – 3. februar

U drugoj sezoni se Majka (Amanda Kolin) i Otac (Abubakar Salim), zajedno sa svojim potomstvom koje čini šestoro ljudske dece, pridružuju novoj ateističkoj koloniji u tajanstvenoj tropskoj zoni Keplera 22 b. Snalaženje u ovoj neobičnoj novoj zajednici je samo početak njihovih nevolja jer Majčino „prirodno dete“ preti da će i ono malo što je preostalo od ljudske rase dovesti do izumiranja.

Suspicion – 4. februar

Možda sama postavke priče ne obećava nešto mnogo kada je u pitanju nova AppleTV+ serija, ali lepo je videti ponovo Umu Turman. “Suspicion” se vrti oko pet Britanaca koji su optuženi za kidnapovanje sina američkog medijskog mogula. Koncept narativa je da li govore istinu ili ne?

Kimi – 10. februar

Stiven Soderberg obožava da pravi filmove čiji je budžet “dva dolara” i nekim čudom ih uvek učini jedinstvenim iskustvom. Film “Kimi” o Kimi, gle čuda, je pandan Siri ili Aleksi, veštačkoj inteligenciji, koja odgovara na nedoumice običnih smrtnika. I Kimi bi ostala Kimi da junakinja priče, koju tumači Zoi Kravic, uz pomoć digitalne pametnice nije svedočila ubistvu.

The Girl Before – 10. februar

Nova HBO Max mini-serija zasnovana na istoimenom romanu je neobičan psihološki-triler o junakinji Džejn koja se useljava u minimalistički, a opet luksuzni dom u kom mora da živi po pravilima arhitekte koji ga je stvorio. Monotoni monohromni dom ostao bi samo fensi instalacija da u njegovim zidinama pre Džejn život nije izgubila prethodna vlasnica.

Inventing Anna – 11. februar

Mini-serija zasnovana na istinitoj priči o Ani Sorokin, ozloglašenom prevarantu, pored Džulije Garner, zvezde serije “Ozark”, nudi sočne i dramatične detalje, neke istinite neke dramaturški nafilovane pod kreatorskom palicom Šonde Rajms.

BigBug – 11. februar

Francuska naučno-fantastična satirična komedija jako podseća na prvu epizodu druge sezone “Love, Death & Robots”. Serija prati zarobljene stanovnike futurističke suburbije nakon bunta androida koji su ih godinama usluživali.

Marry Me – 11. februar

Film sa Dženifer Lopez. Samo ću ostaviti ovo ovde…

TEXAS CHAINSAW MASSACRE – 18. februar

Još jedna godina, još jedan rimejk. Ako vam nije dosta teskaškog masakra motornom testerom, idemo još jedan krug testerisanja 2022. godine.

The Cuphead Show! – 18. februar

Cuphead, Čeda i Rajana Moldenhauara, bio je gejming senzacija 2017. godine nakon debitovanja na XBOX-u. Inspirisan subverzivnim i nadrealnim retro animiranim Diznijevim filmovima, bio je praznik za oči, ali i so na ranu za gejmere koji nemaju iskustva jer “Cuphead” je kažnjavao svaku grešku u borbi sa izazovnim neprijateljima. Posle iznenađujuće velikog uspeha igrice koja prodata u preko šest miliona primeraka, dobili smo i animirani serijal o šarenim čašicama koje sklapaju pakt sa đavolom u kazinu.

 Severance – 18. februar

Kako uspešno balansirati privatni život i sve veće i veće poslovne obaveze? Odgovor – nikako! “Severance” možda ima rešenje. Učesnici eksperimenta uz saglasnost dobiće savršeno harmoničan poslovno/privatni život, ali izgubiće sećanja koja povezuju poslovni i privatni život. Stvari postaju sve čudnije u životu Marka Skauta posle pristanka da mu se događaji koji spajau posao i dom “suze”.

The Marvelous Mrs. Maisel 4. sezona – 18. februar

Možda kvalitet fantastičnog života gospođe Mejzel nije uspeo da ostane na nivou na prve sezone, ali ovaj šareni, rigidni i komični serijal uvek ima dobar kec u rukavu.

The Walking Dead 11. sezona – 20. februar, povratak posle pauze

Hodajući mrtvaci i dalje hodaju…

Vikings: Valhalla – 25. februar

Nastavak “Vikings” koja je dugo bila u produkciji History Channel prati događje 100 godina posle popularne serije.

Killing Eve (4. sezona) – 27. februar

Došli smo do puta držeći se za ruke sa Iv i Vilanel. Čuveni duo Sandra O i Džodi Komer zabavljale su uspešno publiku od 2018. godine.

Poslednja sezona zaokružiće priču u osam epizoda.

Super Pumped – 27. februar

Antologijska igrana serija, prati biznis poteze ljudi koji su promenili svet. U prvoj sezoni serija je fokusirana na život čoveka koji je promenio taksi svet aplikacijom Uber.

Better Things (5. sezona) – 28. februar

Iako još uvek nije objavljen zvaničan trejler za petu sezonu, kreatorka i glavna glumica Pamela Adlon je potvrdila da njena kultna i apsolutno fantastična crno-komična i psihološki potkovana priča završava se 28. februara kada će debitovati poslednja sezona.

Najčitanije

Pročitaj još