Nove serije i filmovi koji izlaze u januaru

Nova godina, nova šansa za striming i filmsku industriju. Očekivano klimava 2021. zbog pandemije, ulazi, nadajmo se, u bolji period. Snimanja su organizovanija i u narednih 12 meseci striming servisi, ali i filmske kompanije kojima je cilj bioskopska poseta uradiće sve do ožive slavu iz perioda od 2017. do 2019. godine.

The Lost Daughter – 31. decembar / 1. januar

Rediteljski debi glumice Megi Džilenhol sa Olivijom Kolman u glavnoj ulozi dobio je fantastične ocene posle debitovanja na 78. Filmskom festivalu u Venciji. Kratak sinopsis za film navodi da priča prati Ledu Karuso (Oliviju Kolman) na letovanju koja postaje opsednuta nepoznatom ženom i njenom ćerkom jer je podsećaju na prošlost.

 Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts – 1. januar

Dokumentarac posvećen popularnoj filmskoj franšizi o Hariju Poteru, zasnovanom na romanima Džej Kej Rouling okupiće glumačku ekipu koja će otkriti dosta čarobnih stvari o voljenom prazničnom filmu.

The Wasteland – 6. januar

Španski horor film o majci i sinu koji su izolovani od društva prati neobične dana kada se njihovoj napuštenoj kolibi približava neobično jeziva pojava.

The Thender Bar – 7. januar

The Tender Bar zasnovan na memoarima J.R Moerhringer sa Ben Aflekom, Kristoferom Lojdom i Lili Rejb prati neobičnu priču dečaka koji odrasta u lokalnom baru.

A Discovery of Witches (treća i poslednja sezona) – 8. januar

Za fanove “Otkriće veštica” ovo je poslednji pozdrav od magičnog serijala.

Euphoria (druga sezona) – 9. januar

Može se reći neočekivani HBO hit o generaciji Z i savremenom društvu iz perspektive tinejdžera i adolescenata vraća se posle dvogodišnje pauze.

The Righteous Gemstones (druga sezona) – 9. januar

Džestounovi, teleevanđelisti, su bogata, religijski nastrojena, ali moralno vrlo problematična porodica. Nešto kao Succession, ali na još izvitopereniji način.

Wolf Like Me – 13. januar

Od producenata “Big Little Lies” i “Nine Perfect Strangers” stiže šestodelna serija o Meri i Geriju. Svako je u novu emotivnu vezu sa sobom poneo kofere prošlosti. Geri emotivno-psihološki haos, ćerku i traumu zbog smrti supruge, a Meri tajnu koju ne sme ni sa kim da podeli.

Peacemaker – 13. januar

Posle uspešnog oživljavanja “The Suicide Squad” Džejms Gan od sada je i televizijski reditelj. Nova serija zasnovana na DC likovima i “Suicide Squad” univerzumu jer Warner-ov odgovor Dizniju i navali Marvel serija.

The Tragedy of Macbeth – 14. januar

Novi film Džoela Koena (braća Koen) prvobitno je trebalo da debituje u bioskopima, ali A24 prodao je prava za emitovanje AppleTV+, pa će novi istorijski triler debitovati na strimingu 13. januara.

Priča prati škotskog lorda nakon što su tri veštice proklele.

Hotel Transylvania: Transformania – 14. januar

Za razliku od prethodnih delova Hotel Transilvanija svoj novi animirani filmski život nastavlja na striming servisu. Četvrti deo sage o grofu Drakuli, njegovim slugama i opičenom zetu običnom  smrtniku prati penzionisanje ozloglašenog krvopije. Animirani hit debitovaće na Amazon Prime.

After Life (treća sezona) – 14. januar

Drama i crna-komedija Ricky Gervais-a nije zamišljena kao serijal, ali posle relativno uspešne prve i druge sezone koja nije naišla na preterano dobre reakcije, nastavlja se u januaru.

 The House – 14. januar

Tri priče oslikane stop-motion animacijom su miks nadrealizma, bizarnosti i komedije.

Ray Donovan: The Movie – 14. januar

Posle sedam sezona i otkazivanje serije, ShowTime je odlučio da zaključi priču o gospodinu Reju Donovanu.

How I Met Your Father – 18. januar

Spinof How I Met Your Mother… i to bi bilo valjda to od cele najave.

La Fortuna – 20. januar

Mini-serija Alehanda Ameneabara koji je filmski svet častio klasicima “The Others” i “Open Your Eyes”, umesto psihološkog horora i trilera, ovog puta putuje dramskim i avanturističkim vodama. “La Fortuna” je priča o diplomati i njegovoj želji da se dokopa potopljenog broda prepunog zlata.

Servant (treća sezona) – 21. januar

Porodica Tarner, njihov čas mrtvi, čas živi sin i zlokobna dadilja se vraćaju i jedva čekam da vidim šta je Em Najt Šamalan spremio za nas ovaj put.

Ozark (četvrta sezona) – 21. januar

Fanovi Ozark-a morali su da se strpe i da sačekaju nastavak njihove omiljene serije, ali tu je i kreatori ne žele da otkriju ništa o novoj sezoni.

Billions (šesta sezona) – 23. januar

Iako su “Milijarde” bile zamišljene kao serija od pet sezona, zbog popularnosti nastavljena je. Po odlasku Damiana Luisa iz serije Kori Stol je postao glavni antagonista serijala.

The Gilded Age – 24. januar

Američko “Pozlaćeno doba” bilo je vreme ogromne ekonomske promene, kada su se velika bogatstva sticala i gubila i kada je rastao disparitet između starih i novih bogataša. Priča počinje 1882. godine sa mladom Marijan Bruk, ćerkom južnjačkog generala koja je ostala siroče i preselila se u Njujork, u dom svojih tetaka, istinskih starih bogatašica Agnes van Rajn i Ejde Bruk. U društvu Pegi Skot, emancipovane Afroamerikanke, Marijan slučajno postane umešana u rat između jedne od njenih tetaka, naslednice starog bogataša, i njenih zapanjujuće bogatih komšija, nemilosrdnog železničkog tajkuna i njegove ambiciozne žene, Džordža i Berte Rasel.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window – 28. januar

Parodija na “Devojku iz voza” i “Ženu pored prozora” sa Kristen Bel obećava dobru zabavu i ismevanje popularnih knjiga i ne preterano srećnih adaptacija hit romana.

Najčitanije

Pročitaj još