Najbolji filmovi koji su izašli u januaru

Hvala Bogu na oskarovskoj sezoni jer je izvukla fleke iz 2018. godine. Izgleda da je filmska industrija najbolje ostavila za sam kraj. Tanana prethodna godina nafilovana rimejkovima, nastavcima i super-herojima nije ostavila bog zna šta u amanet. I dok su televizija i striming servisi suvereno vladali, i hvala im na tome, film je bio zapećku. Srećom, kraj decembra i početak januara kao i objavljivanje filmova koji su u trci za nagrade osvetlali su obraz. Ukoliko ih niste gledali, a trebalo je – evo ih na jednom mestu.

Green Book

Kandidat za “Najbolji film” na dodeli Oskara je, što bi rekla moja bivša urednica, TLJP – topla ljudska priča. Duhovito, zabavno, toplo, hladno, sve što je potrebno.

Pročitaj: “Green Book” najbolji film u januaru

The Favourite 

Još jedan kandidat za “Najbolji film” je tragi-komedija u svom punom sjaju. Fantastična priča o borbi za moć i najnižim ljudskim porivima blista u ostvarenju Jorgosa Lantimosa.

Pročitaj: “The Favourite”: Briljantno zao, prljav i poremećen film

Can You Ever Forgive Me?

Negativac nikad nije bio empatičniji i simpatičniji na velikom platnu. Priča zasnovana na istinitim događajima o čuvenoj spisateljici i njenoj genijalnoj prevari kako bi preživela je neka vrsta pandana “Green Book”.

Pročitaj: “Can You Ever Forgive Me?”: Odličan film za kratke zimske dane i duge noći

The Wife

Apsolutno fantastična Glen Klouz je dovoljan razlog da pogledate film koji živi i diše zahvaljujući neverovatnom talentu jedne od najboljih glumica našeg vremena.

Pročitaj: “The Wife”: Sad je jasno zašto će Glen Klouz osvojiti Oskara

Wreck it Ralph 2

U životu potrebna je doza šećera. “Wreck it Ralph 2” je ima dovoljno za sve i podjednako će sve zabaviti.

Pročitaj: “Wreck it Ralph 2” je film za sve, doslovno za sve

Polar

Definitvno najkontroverzniji film ovog meseca. Polarizovane kritike i žučna rasprava o tome da li je “smeće” ili “čista genijalnost” je tema za diskusiju, ali ne možeš da ga ne zaobiđeš i zato je ovde.

Pročitaj: “Polar” je odličan i za dva gledanja – toliko je dobar

Najčitanije

Pročitaj još