Najbolje serije ove godine po mišljenju kritičara

Ovogodišnja lista najboljih serija u prvoj polovini 2019. godine je ispunjena serijama koje su nam poznate i onima koje nam nisu preterano poznate. Kritičari magazina Vulture, Indiwire, Guardian, Rolling Stone, The Wrap su ove serije u uvrstili u listu najboljih u prvoj polovini 2019. Hvatajte beleške ima nekoliko interesantnih naslova na koje treba obratiti pažnju.

Better Things

Treća sezona delimične autobiografije glumice Pamele Adlon Better Things se našla na svakoj listi serija koje ne sme da se propuste. Komedija i povremeno satirična komedija o životu samohrane majke i glumice na duhovit i često apsurdan način prikazuje svakodnevicu jedne žene.

Brockmire

Brockmire je možda najnepoznatija serija sa liste. Serija o Džimu Brokmiru, sportskom komentatoru, koji posle ispada u uživo prenosu, jer je poludeo zbog neverstva supruge, urušenog profesionalnog identiteta i emotivnog kraha odaje se porocima.

Catastrophe

Duhovita i više nego simpatična komedija Catastrophe prati život ljudi koji su se slučajno upoznali, slučajno zatrudneli i nekako slučajno venčali. Poslednja četvrta sezona je nešto mračnija završnica, ali kao i pre toga briljantno smišljena i pitka.

Chernobyl

Više nisam ni siguran da li treba nešto reći o seriji Chernobyl, osim da ako je niste gledali, propustili ste nešto zaista odlično.

Fleabag

Oh, da, ova serija je zapostevljeni dijamant. Fleabag je satira o životu Fibi Voler Bridž. Autodestrukcija, komedija, parodija, apsurd, psihoanaliza i komentar na savremeno društvo i život.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Najbolje serije 2019. – za sada 


Fosse / Verdon

Mini-serija od osam epizoda prati profesionalni i emotivni odnos raditelja Boba Fose i plseačice Gven Verdon. Kritičari su seriju nazvali Chicago na televiziji.

Ramy

Ramy trenutno ima najbolje ocene od kritičara, čak veće i od Chernobyl-a. Drama-komedija o Ramiju Jusefu životu Muslimana kao milenijalca kritičari su opisali rečima: “Eksplozivno komična, moderna, verodostojna serija koja prirasta srcu”.

Russian Doll

Netflix-ov hit ne treba posebno najavljivati jer je svakako na svakoj listi najboljih serija ove godine. Russian Doll je spektakl za sebe.

Warrior

Jedna jako neobična serija o 19. veku i imigrantima koji su došli iz Kine u San Francisko. Negde između akcije, misterije i drame. Stavite Warrior na listu neobična je, ali može da vam se jako dopadne.

Dark

Nemačka naučno-fantastična drama i misterija Dark u drugoj sezoni poprilično je namučila gledaoce, ali kritičari kažu da je njena kompleksnost i detaljnost naracije nešto najbolje što se dogodilo žanru od početka 21. veka.

Najčitanije

Pročitaj još