Nove serije koje izlaze u novembru: Bože, pomozi nam

Novembar je zvanični početak televizijskog i striming rata. Pored starih dobrih igrača HBO, Netflix, Hulu, Amazon Prime, StarZ, ShowTime, CBC, ABC, NBC, u trku za svoje mesto pod Suncem ulaze Apple+ i Disney+. Striming servis Disney+ neće biti dostupan u našoj zemlji 12. novembra kad krene sa zvaničnim startom, i nije poznato da li će dogmizati na naše tržište sledeće godine, a Apple+ bi po svoj prilici mogao da bude dostupan kod nas 1. novembra, ali moraćemo da sačekamo još nekoliko dana da vidimo da li će industrijski gigant dozvoliti da gledamo njegov sadržaj. Ako Apple+ bude dostupan od 1. novembra koštaće nekih 5 dolara mesečno i u samom startu će ponuditi desetak potpuno novih originalnih serija. Pa, da krenemo.

Apple+ serije koje izlaze 1. novembra

SEE

SEE je smešten u daleku budućnost u kojem je ljudska vrsta izgubila čulo vida. Plemenski vođa Baba Vos (Džejson Momoa) i ponosni otac blizanaca, prva generacija dece sa čulom vida, mora da zaštiti narod i mališane od kraljice koja i dalje veruje da veštičarenje može da donese balans u kraljevstvu.

The Morning Show

Dženifer Aniston i Riz Viterspun u drami o surovom svetu američke televizije. Serija je fokusirana na događaje iza kamere i korporativne muljaže kojima se prikrivaju nasilje, sekusalni prestupi, ali sve zarad nasmejanih lica i rejtinga.

For All Mankind

Naučno-fantastični koncept prati astronaute i njihove porodice u eksperimentalnom programu NASA čiji je prioritet odlazak sa ove planete. Alternativna istorijska realnost o američkom snu u svemiru je delo Ronalda Mura, kreatora serija Outlander, Star Track i Battlestarc Galactica.

Dickinson

Istorijska drama o buntovnici i pesnikinji Emili Dikinson fokusiran je na izazove života žene koja ne pripada veku u kojem je rođena.

Ghostwriter

Duh opseda staru bibiloteku i s vremena na vreme objavljuje kratke priče. Svaka od njih je deo slagalice o nevidljivom entitetu koji niko ne vidi i ne čuje, osim kada sedi za kucaćom mašinom.

His Dark Materials – 4. novembar

Adaptacija Filipa Pulmana je najiščekivanija serija ove godine, pored Witcher-a i ostalo je još malo do premijere.

The End of the F***ing World (druga sezona) – 5. novembar

Crna komedija o tinejdžeru psihopati koji je našao svoju još goru polovinu uplovljava u drugo poglavlje na Netflix-u početkom novembra.

Senke nad Balkanom – 8. novembar

Druga sezona domaće serije “Senke nad Balkanom” zaploviće manje poznatom pričom o Meštrovićevom spomeniku Neznanom junaku za čije je potrebe je srušena srednjovekovna tvrđava Žrnov koju je u zaostavšinu ostavio despot Stefan Lazarević.

Serija je najavljena kao “prvi srpski bindž”, ali taj bindž košta 990 dinara, samo da biste pogledali celu sezonu – realno toliko košta ceo mesec za Netflix, HBO, pa čak i za Apple+. Pa, ko voli nek izvoli. Ostali epizoda po epizoda, iz nedelje u nedelju.

Dublin Murders – 10. novembar

Adaptacija romana Tana Frenča prati detektive Roba i Kejsi razotkrivanju gnusnih zločina u Dablinu.

Back to Life – 10. novembar

Posle 18 godina zatvora Miri Meteson vraća se u porodičnu kuću. Komedija za koju su zaduženi producenti sad već kultne serije Fleabag ima spremne kečeve u rukavu.

The Mandalorian – 12. novembar

Serija kojom Disney+ započinje ljutu borbu smeštena je u Star Wars univerzum, o kojem iskreno ne znam ništa, ali fanovi su uzbuđeni.

The Man in High Castle – 15. novembar

Oproštajna sezona The Man in the High Castle pospremiće haos i objasniti šta se to desilo u ovom neobičnom paralelnom univerzumu u kojem je Drugi svetski rat sve preokrenuo.

Dollface – 15. novembar

Bizaran koncept prati junakinju posle raskida sa dugogodišnjim dečkom. Umesto dejtova, izlazaka i plakanja, junakinja izmišlja prijatelje koji najčešće izgledaju kao da su ispali iz košmara. Kreatorka serije je glumica Margo Robi.

The Crown (treća sezona) – 17. novembar

Oskarova Olivija Kolman u ulozi kraljice Elizabete II je više nego dovoljan razlog da se zakačimo za treću sezonu serije Crown.

Servant – 28. novembar

Em Najt Šamalan je jedan od vodećih ljudi na Apple+ striming servisu. Serija “Servant” je horor-misterija o paru koji posle tragičnih događaja imaju nepozvanog gosta u svom domu. Za sada ne postoji više nijedna informacija. Ostaje da strpljivo čekamo.

Najčitanije

Pročitaj još