Nove serije koje izlaze u oktobru: Od Watchmen-a do druge sezone Castle Rock

Oktobar je taj mesec kojem se molimo cele godine kao žedna zemlja kiši. Kad se televizijska sezona približi hladnim, sivim, kišnim, a uskoro i snežnim danima, tako striming servisi polude. Znaju zlobnici da su bindžeri zarobljeni u svojim kućama pod frotirima i ćebadima, pa im serviraju sadržaj sve dok vremenski uslovi ne postanu dovoljno dobri da se ponovo izađe iz pećine.

Sorry For Your Loss (druga sezona) – 1. oktobar

Svi mi govore da me razumeju i da nije kraj sveta. Možda nije kraj vašeg sveta, ali mog svakako jeste”. Prva sezona serije “Sorry For Your Loss” prošle godine zauzela je 10. mesto na listi 10 najboljih serija 2018. godine. Tragi-komedija prati život mlade udovice koja posle smrti supruga pokušava da pronađe smisao u površnom i vrlo besmislenom savremenom životu.

Peaky Blinders (peta sezona) – 4. oktobar

Evropski televizijski hit je premijerno prikazan u Velikoj Britaniji 25. avgusta. Za one koji gledaju legalno i ne varaju premijera je zakazana za 4. oktobar na Netflix-u.

Raising Dion – 4. oktobar

Svaki roditelj voli da se pohvali kako je njegovo dete čudesno pametno i da mu nikako nije jasno na koga je tako bistro, ljubi ga majka. E, pa Dion, šije svako drugo dete za tri koplja. Umiljati mališan nije čudo prirode, već neko drugo čudo koje dovodi u opasnost njegovu porodicu.

Batwoman – 6. oktobar

Žena Betmen. Hteli ne hteli i to će biti na televizijskom repertoaru ove jesenje sezone. Nakon nestanka Brusa Vejna, Kejt Kejn nastavlja tradiciju spasavanja Gotama koji večno tone u mrak.

The Walking Dead (deseta sezona) – 6. oktobar

Nikad umirujući mrtvaci su ponovo sa njihovim fanovima, da budem precizan po deseti put. Nek crknu više!

Mr. Robot (četvrta sezona) – 6. oktobar

Posle tri godine pauze gospodin Robot i Rami Malek se vraćaju na male ekrane.

The Purge (druga sezona) – 15. oktobar

Televizijska adaptacija uspešne filmske franšize o prazniku koji dozvoljava građanima da rade šta god im padne na pamet i pored ispod prosečne prve sezone dobija svoj nastavak.

Limetown – 16. oktobar

Džesika Bil posle iznenađujuće dramske uloge u antologijskoj seriji “The Sinner” pronašla je za sebe još jednu seriju u kojoj će pokazati da zapravo uopšte nije loša glumica kao što se godinama mislilo. “Limetown” prati priču novinarke koja se bavi neobičnim fenomenom koji je pogodio Tenesi – nestalo je 300 ljudi u jednoj noći.

Living With Yourself – 18. oktobar

Intrigantan koncept, poput čuvenog prošlogodišnjeg “Maniac“, fokusiran je na depresivnog junaka kojem spa centar obećava da će se posle jednog tretmana probuditi srećan. I probudio se srećan, ali na drugom mestu njegov klon se probudio u grobu.

The House of Flowers (druga sezona) – 18. oktobar

Apsolutno genijalan treš koncept je fokusiran na meksičku zvezdu osamdesetih Rosu Salvahe koja nakon finansijske propasti prodaje vutru u cvećari kako bi spasila porodični biznis. “La Casa De La Flores” je trešerica u svom punom sjaju sa briljantnim komičnim momentima.

Looking for Alaska – 18. oktobar

Adapracija romana Džona Grina je spakovana u osam epizoda mini-serije prati život tinejdžera u potrazi za dubljim životnim smislom. Milenijalci su već u transu.

Watchmen – 20. oktobar

Dugoočekivani “Watchmen” nas zvanično očekuje 20. oktobra i to je dovoljno napisati.

Catherine the Great – 21. oktobar

Trejler za mini-seriju o Katarini Velikoj otvara rečenica koju izgovara Helen Miren: “Preživela sam u svetu koji me ne želi”. Istorijska drama podeljena u četiri čina prati vladavinu i skandalozan život čuvene Ruskinje.

Castle Rock (druga sezona) – 23. oktobar

Serija “Castle Rock” posle perpleksne prve sezone koja je ostavila dosta nerazjašnjenih pitanja i problematičnu mitologiju ulazi u drugu fazu pripovedanja. Ovog puta fiktivni gradić iz romana Stivena Kinga posećuje ozloglašena psihopata iz romana “Mizerija”. Druga sezona priče prati medicinsku sestru Eni Vilks pre nego što je postala pritajeno zlo iz popularnog romana.

Najčitanije

Pročitaj još