Filmovi koji izlaze u aprilu će nas u grob oterati

Na veliko iznenađenje april neće biti tako sušan kao meseci pre njega. Ukoliko vaš nos nije provirio u bioskop od zime, sad je idealan trenutak da se prošetate do njega sa prijateljima, simpatijom ili sami – što da ne.

S obzirom na to da proleće donosi sa sobom alergene koji prave probleme ljudima koji hronično pate od alergijske kijavice, eto načina da se sklonite na sigurno.

Shazam! – 4. april  

Shazam! je uveliko u domaćim bioskopima i trenutno je jedan od najbolje ocenjenih filmova ove sezone. Superherojska komedija iz kazana DC prati problematično siroče koje dok si rekao “keks” se od tinejdžera transformiše u mišićavog baju u tesnom crvenom odelu.

Pet Sematary – 5. april (u domaćim bioskopima 11. april)

Rimejk filma Meri Lambert iz 1989. godine i ponovna adaptacija romana Stivena Kinga za veliko platno ovog puta je u rukama Kevina Kolča i Denisa Vidmajera. Ako mislite da je u pitanju stara dobra priča o porodici koja se doseljava u blizini neobičnog groblja, varate se – priča i obrt su potpuno drugačiji, a sve detalje priče saznaćemo 11. aprila.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Sve što treba da znate o novoj verziji filma “Groblje kućnih ljubimaca”


Hellboy – 11. april

Još jedan rimejk / ribut koji crpi inspiraciju stripova Darkness CallsThe Wild Hunt, and The Storm and the Fury.

Little – 12. april

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno da li će se Little pojaviti u domaćim bioskopima ili ne, u pitanju je komedija od producenata filmskog hita “Girls Trip”. Ideja nije nova, priča je relativno stara, ali gde je Redžina King tu je zabava obećana.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Najbolji filmovi koji su izašli u januaru


Missing Link – 11. april

Filmska kompanija Laika se pozicionirala kao jedna od najboljih u segmentu stop-motion animacije. Posle Coraline, Paranorman-a i The Boxtolls njihovo novo čedo je Missing Link. Priča prati istražitelja paranormalnog Lajonela Forsta koji će upoznati godspodina Linka, neobično majmunoliko stvorenje koje je mešavina čoveka, džina i majmuna. Ništa manje nije moglo ni da se očekuje od umova firme Laika.

High Life – kraj aprila  

Film koji je prošle godine u septembru na festivalu u Torontu pokupio fantastične reakcije u aprilu će imati bioskopsku premijeru. Film francuske rediteljke Kler Denis prati grupu kriminalaca koji su prevareni. Naime, obećana im je sloboda ukoliko pristanu da budu deo posade svemirskog broda koji putuje ka crnoj rupi. Pa, stvari su krenule po zlu.

Napomena: Američka premijera je 5. aprila, u Velikoj Britaniji 10. maja – kod nas još uvek ne postoji zvaničan datum prikazivanja.

The Curse of La Llorona – 19. april

Horor film Majkla Čavesa je deo The Conjuring univerzuma i prati Anu Garsiju, socijalnu radnicu, koja pronalazi porodicu koja prolazi kroz sličan pakao koji je iskusila u detinjstvu. U meksičkoj tradiciji la Llorona predstavlja duh žene koja je udavila sopstvenu decu. Znate, da neće biti spavanja.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Horor film “Us” od kojeg smo toliko očekivali ostao je samo podgrejan krompir


Avengers: Endgame – 26. april

Ove godine se opraštamo sa “Game of Thrones”, ali i sa voljenim Avengers.

Najčitanije

Pročitaj još