Druga sezona “American Gods” već je osuđena na propast

Broj dva definitvno nije srećan broj. Brojne serije i filmovi koji su se odlučili na drugi korak isključivo su bili u centru pažnju zahvaljujući osnovi koja je napravila hajp oko njih. Neki su imali više sreće, neki manje, neki nikakve i završili svoje karijere posle čudesnog broja dva. 

Druga sezona serije “American Gods” zasnovana na knjizi Nila Gejmena večeras će debitovati na televiziji StarZ, ali oni koji su je dobili ranije nisu zadovoljni. Reakcije su mlake i generalno loše. Neki su se čak zapitali – da li će “American Gods” posle ovako loše sezone dobiti još jednu šansu?

Prvobitna postavka koja je stajala iza prve sezone –  Brajan Fuler i Majkl Grin nisu deo druge sezone. A, kad gospodina Brajana nema, čovek koji je bio zadužen za televizijske dijamante “Dead Like Me”, “Pushing Daisies” i “Hannibal”, onda je jasno da psihodeličnost radnje i vizualna ekstravaganca odlaze u zaborav. 

Preveliki broj novih reditelja i scenarista u drugoj sezoni nisu dali dobre rezultate i prve reakcije nisu dobre. 

Foto: Promo / StarZ

Tistram Fejn Saunders, Daily Telegraph: “Gledajte seriju sa dozom cinizma i smanjenim očekivanjima”. 

Ben Travers, IndieWire: “Najveći rizik koji je serija mogla da podnese je da ne nastavi da se emituje. Ovako, nastavlja se i ništa se nije promenilo i ništa neće“. 

Vini Manusko, Collider: “Glavni lik sedi u atuomobilu i ne vozi priču, već sedi na zadnjem sedištu i gleda šta se događa“. 

Šerin Nikol, Vulture: “Prva epizoda obećava da će biti bolje, druga vas zapita – zašto uopšte ovo gledam, kad treća krene – više nemate želju ni da živite. American Gods cupka u mestu i vrti se oko svoje ose. Što je najgore – vi ćete sedeti, a želećete da ustanete i pobegnete zbog napada dosade“. 

Glen Veldon, NPR: “Potpuni sunovrat ideje. Ali, izgleda odlično. Eto, izgleda odlično“. 

 

Najčitanije

Pročitaj još