Druga sezona “The Haunting of Hill House” će biti mnogo jezivija i strašnija

Sad već Netflix-ov klasik “The Haunting of Hill House” početkom godine je dobio zeleno svetlo za drugu sezonu. Serija koju je pisac Stiven King opisao rečima: “Skoro pa genijalna. Mislim da bi Širli Džekson bila oduševljena, mada možda i ne bi” u drugom poglavlju biće fokusirana na roman Henrija Džejmsa “The Turn of the Screw koji je objavljen davne 1898. godine. Kreator serije, čija je prva sezona bila remodeliranje istoimenog dela autorke Širli Džekson, Majk Flanengen tvrdi da će nastavak biti još mračniji i još strašniji.

U februaru ove godine objavljen je prvi najavni trejler za drugu sezonu “The Haunting of Hill House“. U pitanju je potpuno nova priča, nova kuća i nova glumačka postavka sa nekoliko poznatih lica.

Drugo poglavlje pod nazivom “The Haunting of Bly Manor” oslanja se na delo Henrija Džejmsa i Flanengen je u intervjuu za “Birth.Movies.Death” objasnio šta publika može da očekuje.

Početak sezone će biti fokusiran na sve priče o duhovima Henrija Džejmsa, ali biće ispričane na drugačiji način. Kul je kad možete da proširite ili adaptirate nečiju viziju, kao u slučaju prve sezone i modeliranja dela Šerli Džekson. 

Fanovi Džejmsa biće sigurno zadovoljni, a oni koji nisu upoznati sa njegovim knjigama biće prestravljeni. Iskreno nastavak je mnogo strašniji i napetiji nego prvi deo. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam 2020. godinu

Foto: Netflix

Roman Henrija Džejmsa prati guvernantu koju je angažovao čovek koji je zadužen za staranje sestrića i sestričine nakon smrti njihovih roditelja. Kuća u kojoj žena obitava sa decom nije preterano raspoložena za pridošlice. Dečak je glavna meta zlokobnih zidina jer je najviše vezan za guvernatu koja nije stranac kad su u pitanju priče o onima o kojima se ne priča.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

“The Haunting of Hill House” je najluđa serija ove godine

Šta se desilo na kraju serije “The Haunting of Hill House”


Flanengen je rekao da nije u pitanju doslovna adaptacija dela i će većinski deo priče biti promenjen.

DNK antologije “The Haunting” je rađen po principu stare horor škole. Ludo smo se zabavljali sa skrivenim elementima, duhovima koji se kriju u kadru, kao i u prvoj sezoni i dodali smo još nekoliko novina kako bi fanovi bili investirani u priču. Imam veliko poštovanje prema radu ovih autora i želim da njihovu viziju ispričam na svoj način. 

Flanengen kao veliki fan horor pisaca i žanra krajem godine predstaviće nastavak “Isijavanja” Stivena Kinga pod nazivom “Doctor Sleep“.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Pogledajte trejler za film “Doctor Sleep” (nastavak Isijavanja)


U pitanju je adaptacija romana koji prati Denija Torensa tri decenije nakon nemilih događaja u hotelu “Vidikovac”.

Foto: Netflix

Za sada se samo zna da će “The Haunting of Hill House” debitovati 2020. godine, ali bez tačnog datuma premijere. Kako se nagađa, najverovatnije u istom periodu kad i prva sezona, odnosno u oktobru, pred ili za Noć veštica. Ima još mnogo do premijere, ali sačekaćemo mirno i dostojanstveno.

Najčitanije

Pročitaj još