Trejler “Relic”: Jezivih 77 sekundi kao u uvod u nešto mnogo gore

Horor filmovi kakve poznajemo odlaze u daleku prošlost. Trend koji je harao osamdesetih, devedesetih i početkom dvehiljaditih više ne važi u filmskom i televizijskom svetu. Uklete kuće, badža iza mraka i psiho sa nožem više nisu u stanju da zainteresuju publiku. Kreatori su daleko više zainteresovani da iracionalan strah manifestuju u vidu realnih strahova koji hvataju gadnu krivinu u desno ili u levo. Film Natali Erike Džejms “Relic” posle debitovanja početkom godine na Sundance festivalu dobio je epitet novog nadžanrovskog horora koji stoji rame uz rame sa žanrovskim pionirima Hereditary i The Babadook.

Debitantski film Natali Erike Džejms je ovenačan najvišim ocenama i kritikom koja ga je opisala kao jedinstven jezivi psihološki horor od kojeg se koža nakostreši u poslednjem činu.

U stereotipnoj postavci “Relic” prati tri generacije žena u izolovanoj ukletoj kući. Nešto se neobično događa u zidinima doma, ali manje je natprirodno, a više je u vezi sa prošlošću žena koje dele životni prostor.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Horor film “Saint Maud” je najiščekivaniji horor 2020. godine


Matrijarhat doma baka Edna koja iznenadno i neobjašnjivo nestaje ostavlja ćerki Kaj i unuci Sem kuću na rubu propasti koja krije tragove njene demencije pred kraj života.

Delimično porodična drama, delimično horor film oduševio je publiku na Sundance festivalu i kritiku koja ga je etiketirala kao “zlo do kosti”. “Relic” neće debitovati u bioskopima već na VOD (video on demand – video na zahtev) 10. jula kada će biti dostupan širom sveta.

Trejler je, očekivano, noćna mora u 77 sekundi.

Najčitanije

Pročitaj još