Trejler “Saint Maud”: Pomolite se grešnici jer stiže vaša kazna

Ako se u nečemu dokazala filmska kompanija A24, onda je to izbor veoma neobičnih i nesvakidašnjih filmskih ostvarenja. Posle niza uspešnih horor filmova kao što su “The Witch”, “Hereditary“, “Under the Skin” i “Midsommar” debitantsko ostvarenje rediteljke Rouz Glas je sledeći potencijalni hit za A24.

Film “Saint Maud” debitovao je ove godine na Filmskom festivalu u Torontu na kojem je ovenčan spektakularnim kritikama, a potom i nagradom Filmskog britanskog instituta. Članovi žirija u Torontu film rediteljke Rouz Glas nazvali su spojem kultnog romana Stivena Kinga “Carrie”, filmova “The Exorcist” i “Under the Skin”.

Priča prati Mod, medicinsku sestru koja postaje opsednuta idejom da mora da spase dušu pacijentkinje o kojoj vodi računa. Zlokobne sile i problematična prošlost prete da joj uruše ideju o božanskom pozivu za koji je ubeđena da joj je predodređen. Hrišćanski nastrojena devojka prolazi kroz doslovni pakao u domu gazdarice i pacijentkinje Amande koja sa nipodaštavanjem gleda na njena uverenja.

Foto: A24

Kritičar Dejvid Erlik posle pretpremijere 12. septembra napisao je da je “Saint Maud” film o duhovnoj krizi devojke upakovan u horor žanr.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Najbolji filmovi kompanije A24


“Devojka koja mirno priča odiše energijom serijskog ubice. Iako svog Boga ubeđuje da je rođena sa namerom da učini velike stvari, kad god se ne moli ona je sve suprotno od onoga što misli da jeste”.

Zvanična premijera filma je zakazana za 27. mart 2020. godine u Americi, a u ostale delove sveta Sveta Mod stiže 1. maja.

Saint Maud | Official Trailer HD | A24

???? ?????? ?? ℭ????? ✟ Prepare your soul for Saint Maud, the divine debut from writer-director Rose Glass, new patron saint of A24 horror. March 2020

Gepostet von A24 am Montag, 16. Dezember 2019

Najčitanije

Pročitaj još