Trejler “Foundation”: Serija koja želi da preuzme presto “Igri prestola”

Delo američkog biohemičara sa Univerzitetu u Bostonu, roman Isaka Asimova “Foundation”, skoro pola veka se posmatra kao materijal koji je nemoguće adaptirati za veliko platno ili televiziju. Striming servis Apple TV+ (SEE, Servant, The Morning Show) na čelu sa kreatorom serije Dejvdom Gojerom, inspirisan Star Wars serijalom, konaćno će adaptirati, po njegovim rečima, jedan od najvećih naučno-fantastičnih romana. Njegova želja je da oživi distopijsku priču u Černobiljskoj budućnosti.

Serija “Foundation” prvi put je najavljena usred pandemije, sredinom prošle godine. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije postojala je sumnja da će se preambiciozni projekat kompanije Apple odlagati sve do sredine 2022. godine. Međutim, za ljubitelje naučne-fantastike i rada Isaka Asimova, Nova godina je poranila.

Apple TV+ danas je objavio drugi zvanični tizer za seriju u trajanju od dva minuta. Više nego očigledno gigantski budžet, ekstravagantna scenografija i glumačka ekipa prevođena Li Pejsom, Džaredom Harisom, Lu Lobelom, Lijom Harvi, Lorom Birn, Teransom Menom i Kasijanom Biltonom obećavaju striming ekstavagancu koja nedostaje već neko vreme na srebrnim ekranima.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Nove serije i filmovi koji izlaze u julu


Adaptacija romana Isaka Asimova je rukavica u lice kompaniji Warner koji će ove godine predstaviti novi “Dune” i planetarnom hitu “Game of Thrones“.

Striming servis Apple TV+ od samog starta (kraja oktobra 2019. godine) po svaku cenu želi da se dokopa serije koja će privući veliki pretplatnika. Iako su imali manje-više sreće sa Servant, Ted Lasso i The Morning Show, izgleda da je “Foundation” kec iz rukava.

“Foundation” debitovaće 24. septembra ove godine.

Pogledajte tizer za seriju:

Najčitanije

Pročitaj još