Najiščekivaniji filmovi 2021. godine istog dana će biti i na HBO Max-u i u bioskopu

Bilo je samo pitanje trenutka kada će neko od glavnih filmskih igrača reći “Nek se više nosi sve u tri lepe, propade nam posao” i pusti sve što je napravljeno u prethodne dve godine na striming. Posle dugog natezanja kompanija Universal, Sony, Disney i WarnerBros i dileme šta da rade sa snimljenim katalogom i da li da ga plasiraju preko PVOD-a (premijum video na zahtev), na striming ili da okušaju sreću u praznim bioskopima, svesni da pandemiji neće biti kraj do 2022. godine i da ne mogu da vrate uloženo, neki su se odlučili za revolucionaran korak za savremenu kinematografiju. 

Prvi pokušaj kompanije Disney da “Mulan” pogura na svom striming servisu Disney+, ali uz doplatu na već postojeću pretplatu se ispostavio kao promašaj epskih proporcija jer korisnici u ekonomski nestabilnim vremenima nisu bili spremni da plate još za samo još jedan film. Pošto su naučili gorku lekciju, dugonajavljivani Pixar-ov animirani film “Soul” bez dodatnog plaćanja biće dostupan u decembru. Već neko vreme se šuška da Disney planira da “Black Widow” ipak pusti na svoj servis i da izbegne bioskopsku premijeru. Posle odluke kompanije WarnerBros gotovo je sigurno da će to uraditi. 

WarnerMedia / WarnerMax vlasnik platforme HBO Max prvi radikalan potez je povukao sa odlukom da “Wonder Women 1984” debituje na njihovoj strming platformi 25. decembra, ali da paraleleno bude dostupan u bioskopima. Iako je mesecima unazad rediteljka Peti Dženkis ponavljala da je Wonder Women bioskopsko iskustvo, kao što je Nolan tvrdio za “Tenet“, pomirila se sa činjenicom da njeno čedo neće biti samo bioskopsko iskustvo. Zbog jako loše epidemiološke pretplatnici HBO servisa pre će ostati kod kuće da gledaju premijeru, nego da idu u bioskop. Filmski gigant svestan da korona virus neće dozvoliti da se bioskopi oporave 2021. godine napravio je najveći i naradikalniji korak kad je u pitanju premijera blokbastera. 

Foto: WarnerBros

Kompanija WarnerMedia analizirajući rezultate 2020. godine i besumučno odlaganje filma Kristofera Nolana “Tenet” koji je zbog korona virusa i loše situacije u bioskopima zaradio daleko manje, nego što bi u normalnim uslovima, rekla je “Nek ide život, nek ide sve” i objavila da svi filmovi koji im čuče u fioci i koji su bili planirani za ovu godinu idu direktno, bez dodatne naplate, na HBO Max. 

Na spisku filmova koji izlaze sledeće godine na HBO Max nalazi se nekoliko naslova za čije je snimanje izdvojeno i preko 300 miliona dolara (Dune). Ovo je prvi put u modernoj istoriji da će visokobudžetni filmovi odmah ušetati na ulazna vrata gledalaca i sesti sa njima u dnevnu sobu. 

Pošto Warner, kao i ostatak filmskih kompanija, je u gubitku cele godine sa nagomilanim naslovima i vrlo je svestan da nijedan neće uspeti da 2021. napuni bioskopsku salu, odluka je pala da povećaju broj pretplatnika ovim potezom. Koliko će se isplatiti? To će znati početkom 2022. godine. 

Foto: WarnerBros

Dobra vest za nas je to što HBO Max kod nas dolazi sredinom sledeće godine. Tačnije trenutni HBO Go servis se transformiše u HBO Max servis, a sa njim dolaze i ostale pogodnosti kataloga. Kako su mi javili ljudi iz našeg HBO-a, ovu informaciju je potvrdio direktor HBO Max Global, Endi Forsel, na Web Summit- u. 

I za kraj ovo je zvaničan spisak filmova koji će biti na HBO Max-u sledeće godine. Datumi koji su navedeni, kako su objasnili iz WarnerMedia, podložni su promeni. 

Mortal Kombat Jan 15
The Little Things Jan 29
Tom and Jerry Mar 5
The Many Saints of Newark Mar 12
Reminiscence Apr 16
Godzilla vs. Kong May 21
The Conjuring: The Devil Made Me Do It Jun 4
In the Heights Jun 18
Space Jam: A New Legacy Jul 16
The Suicide Squad Aug 6
Dune Oct 1
Elvis Nov 5
King Richard Nov 19
Matrix 4 Dec 22
Judas and the Black Messiah TBA
Malignant TBA
Those Who Wish Me Dead TBA

Najčitanije

Pročitaj još