Sigurno niste prepoznali najvažnijeg lika u novoj sezoni “American Horror Story”

Nova sezona serije “American Horror Story” je najavljena kao spoj prvog “Murder House” i trećeg “Coven” dela antologije. Nakon što je prva epzioda ugledala svetlost dana pre nedelju dana sve se činilo kao marketinška varka za publiku jer nije bilo ni traga ni glasa od likova ili elemenata koji su činili dve popularne sezone. Iako još uvek nije najjasnije kako će se “Coven” i “Murder House” susresti u osmoj sezoni jedan bitan lik iz prve sezone se pojavljuje u drugoj epizodi i nismo ga prepoznali jer je porastao.

Kao što je nekima poznato “Apocalypse” prati sudbinu sveta nakon nuklearnog napada u kojem vlada večita zima i toksičan vazduh. Nekoliko podzemnih skloništa služe kao male oaze čovečanstva za one koji su imali dovoljno sreće ili novca da se sakriju od neizbežne propasti.

Na kraju prve epizode upoznajemo jezivog predstavnika vlade koja se naziva Cooperative – Majkla Langdona. Riđokosi mladić koji kao da je ispao iz filma “Intervju sa vampirom” došao je sa namerom da obavesti glavnokomandujuću damu u bunkeru Vileminu da postoji sklonište koje će ponovo oživeti čovečanstvo, nastaviti ljudsku vrstu i obezbediti dovoljno zaliha za preživaljavanje u narednih nekoliko decenija. Nažalost, ne mogu svi iz Vilemininog skloništa da pođu sa njim u utopijski podzemni svet, već samo oni za koje on smatra da su adekvatni.

Sve bi to bilo lepo da Langdon ne deluje kao neko ko će da vas zakolje na spavanju ili sačeka u mračnom hodniku kako bi vam isisao svu krv. Pa, utisak nas ne vara.

Foto: FX / AHS: Apocalypse

Majkl Langdan je sin Vivjen Harmon i Tejta Langdana. Oni koji se sećaju prve sezone znaju da je nesrećni Tejt bio duh koji je opsedao dom Harmonovih i neretko se manifestovao u vidu S&M demona u kožnom odelu. Vivijen je bila ubeđena da ima seks sa svojim nevernim suprugom koji se borio sa ličnim demonima, a zapravo izmanipulisana žena je silovana od strane više sile. Ujedno rađanje blizanaca od kojih je preživeo samo Majkl je biblijski znak da dolazi do kraja sveta jer se rodio nečastivi koji je plod čoveka i onoga čije se ime ne pominje.

Foto: american horror story rubber man / FX / Promo

Ako se pitate zašto je Majkl je došao u Vileminin bunker – odgovor nije pozitivan.

U devetoj epizodi prve sezone Bili Din Hauard (Sara Polson), koja je sklona sagledavanju sveta na način na koji obični smrtnici nisu u mogućnosti, u razgovoru sa Konstancom (Džesikom Lang) objašnjava da dete koje je začeto spojem žene i duha će biti znak da se bliži kraj sveta.

“Sveti duh je jedva šapnuo devici Mariji nešto na uho i rodila je božjeg sina. Ako će đavo da se posluži istom metodom i iskoristi ženu kako bi dobio svog sina na zemlji moramo biti spremni”.

Poslednji put kad smo videli Majkla živeo je srećno sa svojom starateljkom Konstancom koja ga je usvojila nakon što je Vivijan preminula na porođaju. Doduše, i kao trogodišnjak znao je da mu se ne sviđa dadilja pa ju je eliminisao. Čisto sumnjam da se promenio u međuvremenu.

Foto: FX / AHS: Apocalypse

U međuvremenu bunkerom hara i da ne kažem nešto drugo, ozloglašeni Rubber Man. Ima dosta posla sa ukućanima i najćešće je manifestacija želja i poriva preživelih. Njegovo prisustvo se manifestovalo sa dolaskom Majkla.

Situacija neće izaći na dobro i posle druge epizode čekamo da se pojavi neko ko ima veze sa “Coven” sezonom, pa da nastavimo sa sklapanjem kockica.

Najčitanije

Pročitaj još