Nova sezona “Penny Dreadful”: O čemu se radi, ko glumi i kad počinje?

Fanovi “Penny Dreadful” otvarajte šampanjac jer stiže nova sezona vaše omiljene serije! Doduše, povedite računa sa ispijanjem jer neće biti uskoro.

Serija reditelja Džona Logana imala je kratak, ali sladak život na televiziji Showtime od 2014. do 2016. godine. Finasijsku pijavicu pohvale kritičara nisu mogle da spasu niske gledanosti koja je padala iz epizode u epizodu, što je rezultiralo iznenadnim gašenjem serije i nevešto formulisanom poslednjom trećom sezonom koja je kao na ubrzanoj opciji u finalne dve epizode razrešila priču po kratkom postupku.

Smoke Penny GIF - Find & Share on GIPHY

Serija je još posle prve sezone bila osuđena na propast zbog visokih produkcijskih vrednosti koje su isisavale resurse televizije Showtime i publike koja se nije redovno uključivala da gleda mračne avanture Vanese Ajvs i njenih prijatelja. Emiter i izdavač je presekao emotivnu vezu sa serijom 2016. godine jer se nije isplatila i činilo se da se više nikad nećemo vratiti u magloviti industrijski London 19. veka.

Dve godine kasnije bez ikakve najave i nade da će se “Penny Dreadful” vratiti uredništvo televizije Showtime pozvalo je Džona Logana i predložilo mu da napravi nastavak.

Penny Dreadful GIF - Find & Share on GIPHY

“Jako smo uzbuđeni jer Džon Logan napravio novu i orginalnu priču koja kopa dublje po mitologiji Penny Dreadful. Nova sezona City of Angels je maestralna saga o porodičnoj ljubavi i mračnim stvorenjima koji ih okružuju i koji su njima”, rekao je Geri Levin, urednik programa Showtime.

Snimanje serije počinje sledeće godine i najverovatnije da se neće vratiti likovi iz prethodnih sezona i glumci koji ih tumače. S obzirom da su im ugovori istekli sa trećom sezonom pre dve godine, ostaje nada da će Džon Logan potegnuti veze i iskoristiti ljubav Eve Grin prema seriji da se vrati.

Ukoliko dođe do saradnje glumica ne bi tumačila lik Vanese Ajvs jer se radnja odvija u 1938. godini u Los Anđelesu. Naime, radnja je fokusirana na društvene sukobe na realciji Meksiko – Amerika što je ujedno kulturološki motiv nove sezone koja će pratiti konflikt likova koji slave Santa Muerte (Dan mrtvih) i saveznika Nečastivog. Nova sezona je miks natprirodnih elemenata i društveno-političke struje koja je dominirala početkom veka.

Foto: Showtime

Kreator i reditelj Penny Dreadful rekao je da će nova sezona imati “društveni konsenzus i istorijsku svesnost” koja nije bila prisutna u prve tri sezone.

“Ovog puta smo fokusirani na specifičan istorijski trenutak i političku situaciju koja je dominirala u tom periodu. Los Anđeles 1938. godine se suočavao sa teškim momentima koji su oblikovali njegovu sudbinu i dušu. Nema lakog odgovora, ima samo važnih pitanja i moralnih izazova. Penny Dreadful je svet u kojem nema heroja i anti-heroja, samo protagonista i antagonista – kompleksnih i sukobljenih likova koji su definisani svojim moralnim načelima”, zaključio je Logan.

Premijera City of Angels neće se desiti do kraja 2019. godine, a ako ne bude sve išlo po planu Showtime će je ostaviti za 2020. godinu.

Pročitaj i: 

Zašto treba da pogledate Penny Dreadful

Nove serije koje izlaze u novembru

Najčitanije

Pročitaj još