Horor film koji čekamo kao ozebli Sunce

Debitantsko ostvarenje reditelja Ari Asterija nakon debitovanja na Sundance filmskom festivalu 21. januara ove godine dobio je najviše ocene kritičara i etiketu “moderni horor klasik”.

Horor žanr je u poslednje dve decenije pretrpeo najviše promena. Umesto duhova i bauka iz mraka kreativni reditelji i scenaristi pronašli su veću psihološku agoniju u pričama o okultizmu, mentalnim poremećajima i opsednutosti. “Hereditary” je jedan od onih horora koji nestrpljivo očekujemo da nam se uvuče pod kožu.

Priča prati događaje koju su zadesili Elen (Toni Kolet) i njenu porodicu posle smrti voljene i ne tako voljene majke i bake. U vrtlogu otkrića koje prati smrt Elenine majke, film otkriva tajne porodice Grejem, ali i tugu i patnju koja se pretvara košmar.

Kritičari “New York Post-a”, “Variety-a” i “Hollywood Reporter-a” oduševljeno su pisali o filmu nakon premijere u januaru mesecu. Uglavnom filmske produkcijske kuće kad nisu sigurne da im je projekat dobar izbegavaju da prikažu film kritičarima ranije kako bi izbegli loše reakcije koje mogu da utiču na publiku i na profit, ali ne i u slučaju “Hereditary”.

Postoje dva razloga zašto je pred nama (nadamo se) horor klasik. Prvi je Sundance festival koji je iznedrio veliki broj oskarovskih i kultnih filmova, a drugi je produkcijska kuća A24 koja u poslednjih 10 godina niže fantasične filmove o kojima se priča.

Premijera filma u Americi je zakazana za 8. jun i za sada nije poznato da li će neko od domaćih distributera film doneti u naše bioskope.

Pročitaj i: 

Prvi utisci o Deadpool 2

10 horor filmova da vas istresu iz gaća

Najčitanije

Pročitaj još