Neka neko javi Idrisu Elbi da mu je nova serija neviđeni blam. Hvala.

Nešto je opasno smrdelo pre nego što je debitovala serija sa Idrisom Elbom “Turn Up Charlie“. Netflix je odlagao najavni trejler koji se na kraju pojavio nekoliko dana pre nego što je serija objavljena, niko o njoj nije pisao, niko o njoj nije pričao, televizijski magazani su poprilično bili skromni u najavi i sad kad je objavljena jasno je zašto su se svi zakleli na zavet ćutanja.

Negde posle deset minuta prve epizode počeo je ozbiljno da me muči želudac i ne, nije u pitanju čitava kutija keksa koju sam od muke gurao u usta (i karton sam polizao) već histerično kadriranje koje se menja kao u spotovima Dejana Milićevića. Pomislio sam da ću dobiti epi napad ako se kadar opet promeni tri puta u roku od pet sekundi. Srećom, pri ruci mi je bio Ranisan, pa sam preživeo.

Tu negde kod petnaestog minuta sam pomislio – gospode Bože, al’ Idris Elba nema pojma da glumi. Onda sam se setio da je bio odličan u Luteru, ali opet, čovek nema pojma jer ovo što vidim pokazuje da nema pojma. U tom se pojavila plejada likova koji još gore glume, pa mi je bilo jasno da nije baš do njega. Kao poslednji udarac je obrt u priči koji bi trebalo da bude zanimljiv i da me natera dalje da gledam, ali kako da kažem – pogledao sam četiri epizode i poslednju, i mislim da je i to bilo previše.

Foto: Netflix

Prva stvar “Turn Up Charlie” je najgora serija koja se pojavila u poslednjih 10 godina. “Čari” su za ovo ozbiljna televizija – kunem se svim što imam, a nemam nešto mnogo.

Drugo – priča o propalom di-džeju koji na svadbi sreće druga iz detinjstva čija je žena najveća faca u elektro muzici u svetu i koja umesto da mu pomogne, uvali mu da čuva desetogodišnju ćerku koja se ponaša kao da ima 27 je ozbiljan udarac na inteligenciju.

Treće – nije duhovito, nije čak ni simpatično. Agresivno insistiranje da će šala da se desi, a ona poljubi patos je neviđeni transfer blama.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Film koji ne bi uplašio ni moju babu, a kamoli dedu

Beovizijo, spavaš li mirno?


Četvrto – gluma je toliko loša da se Elba ponaša kao da sa one stvari radi posao. Potpuno otaljavanje, nezainteresovano, sterilno, neretko očajno odglumljeno sa bečenjem i benavljenjem zbog kojeg sam pobegao od televizora koliko me je bilo sramota.

Peto – O čemu se radi u seriji? Sam Bog zna. Posle četiri epizode ništa mi nije bilo jasno. Devojčica pomaže matoroj konjini da postane muzička zvezda, dok ona pati što su roditelji prezauzeti i uvalili su joj nekog crnju da je čuva.

Šesto – Pomahnitalo kadriranje koje se histerično menja iz sekunda u sekund je čini negledljivim. Kunem se da mi je pukao kapilar u oku.

Sedmo – sedam je božiji broj, ne gledajte ako volite sebe, a ja sebe nisam voleo. Amin. Hvala, prijatno i doviđenja.

Najčitanije

Pročitaj još

Serija "Turn Up Charlie" zaslužuje benzin i šibicu da se sama ritualno zapali. Neka neko javi Idrisu Elbi da mu je nova serija neviđeni blam. Hvala.