Trejler “Shirley”: Kažu da nas uskoro očekuje najbolji film ove godine

Život autorke Širli Džekson (Oduvek smo živele u zamku, The Haunting of Hill House) završio se mračnije i tužnije od bilo koje priče koju je napisala. Horor majstor preminula je u 48. godini 1965. posle duge psihološke borbe i izolacije. Depresivno tragičan kraj života bio je inspiracija za najbolja dela.

Film o životu Širli Džekson “Shirley” pod dirigentskom palicom Džozefin Deker i producentskim nadzorom Martina Skorsezea prati jednu od epizoda književnice. Kako u trejleru Elizabet Mos u ulozi Širli Džekson kaže: “Šta se dogodi sa junakinjom na kraju? Kao i sa svim devojkama – na kraju poludi“.

Film “Shirley” debitovao je 25. januara na Sundance festivalu sa fantastičnim ocenama kritike i odličnom reakcijom publike. Jedinstvena kritika ističe da je u pitanju uloga života za Elizabet Mos kojoj se potencijalno smeška Oskar.

Foto: NEON

S obzirom na to da bioskopi još uvek neće početi sa radom film “Shirley” će biti dostupan svima na VOD (Video on Demand) 5. juna.

Film prati događaje u domu i glavi Širli Džekson u toku rada na njenom kultnom delu dok joj život narušava mladi bračni par koji pravi još veći razdor između nje i supruga.

Čuveni roman Širli Džekson “The Haunting of Hill House” je dva puta bio prilagođen za veliko platno, ali najuspešnija reimaginacija njenog dela dogodila se pre dve godine na Netflix-u u vidu serije za koju je bio zaslužan Majk Flanengen.

Najčitanije

Pročitaj još