The “Unholy” trejler: Horor koji želi da vam uništi uskršnje praznike

Na granici između hrišćanstva, podzemnog sveta i zdravog razuma stoji Alisa. Devojka blagog izgleda i tople reči tvrdi da komunicira sa Devicom Marijom. Instinktivnu reakciju okruženja – pozovite psihijatra, prekida njena nesvakidašnja moć – lečenje dodirom. Dečak koji ustaje iz invalidske stolice ne može biti veći dokaz da se viša sila uplela u život povučene devojke. 

Dobra vest, kao i trač, putuje brže od svetlosti. Toliko brzo da se novinar zainteresovan za natprirodno i okultno pita – da li sa Alisom komuniciraju sile svetla ili tame?

Film “The Unholy” Sema Raimija i grčkog reditelj Evangelosa Spilotoupulusa (koji nije poznat po bog zna kako dobrim filmovima u u prošlosti) oslanja se na roman “Shrine” Džejmsa Harberta iz 1983. godine. 

Robert u horor noveli istražuje teme religijske ekstaze, masovne histerije, demonske opsednutosti, lečenje verom i katolicizmom. Filmska adaptacija u znatno manjoj meri je zainteresovana, što će biti potencijalni problem, u psihološki aspekt priče i filozofsko tumačenje religije, već je isključivo fokusirana na horor element priče – ko to upravlja Alisom i šta zapravo želi od običnih smrtnika. 


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Nove serije i filmovi koji izlaze u martu


“The Unholy” kao i većina filmova za vreme pandemije prvobitno je bio namenjen za 2020. godinu, ali zbog kovida-19 snimanje je obustavljeno 14. marta, pa je film snimam u delovima tokom prošle godine, odnosno svaki put kad je epidemiološka situacija bila povoljna. 

“The Unholy” debitovaće 2. aprila i za sada još uvek nije potvrđeno od strane distributera Sony Pictures da li ide direktno na PVOD (premijum video na zahtev ili kupovina i iznajmljivanje filma onlajn) ili će imati kratkoročni život u bioskopu pre nego što se pojavi na sajtovima za kupovinu filmova. 

Pogledajte trejler:

Najčitanije

Pročitaj još