“Sharp Objects” konačno otkriva šta nije u redu sa Adorom

Oni koji prate “Sharp Objects” znaju da serija koja je zasnovana na istoimenom romanu Džilijan Flin nije preterano opterećena misterijom ubistava devojčica u Vind Gepu, već iščašenim likovima i gradskim šaputanjima ko je najveća zlica sa dva lica.

Antagonistkinja HBO serije je Adora (Patriša Klarkson), majka Kamil Priker (Ejmi Adams). Diva Vind Gepa je razmaženija i teatralnija od princeze Aurore (Uspavana lepotica) koja je zbog jednog uboda vretena pala u stogodišnji san. Adori je dovoljan jedan ubod na trn od ruže kao izgovor da ceo dan preleži u krevetu kao da je samo na korak od odlaska na onaj svet.

Distancirana, hladna, večito zabrinuta za sopstveni ugled i reputaciju u gradu Adora svoje porodične tajne krije iza zidina kućerine na obodu grada. Kad je već spremna da bez suzdržavanja kaže svojoj najstarijoj ćerki da je nikad nije volela, šta još ova žena može da uradi? U pretposlednjoj epizodi se otkriva da je Adora hodajuće teatralno čudovište u brendiranoj haljini sa dugim, nalakiranim crvenim noktima kojoj nikad nije zvanično dijagnostikovan težak psihički poremećaj.

Foto: Sharp Objects / HBO

Detektiv Ričard Vils potpuno opsednut životom i tajnama Kamil Priker dolazi do dokumentacije o smrti njene mlađe sestre i simptomima od kojih je patila pre nego što je preminula. Ispostavlja se da je devojčica bila mnogo puta teško bolesna i prema objašnjenju jedne od medicinskih sestara koje su upoznate sa slučajem Marijan Krelin, devojčica je žrtva Minhauzenovog sindroma od kojeg pati njena majka.

Otrkiće o Adorinom poremećaju slaže se sa njenim ponašanjem od trenutka kad smo je upoznali. Gospođa Krelin kao da jedva čeka da se neko od njene dece razboli kako bi obigravala oko kreveta u spremnoj ulozi zabrinutog staratelja, ali Adora bolest svoje dece pogoršava i produžava bućkurišem koji pakuje u plavu staklenu bocu.

Marijan Krelin je preminula od komplikacija koje su rezltat besumučnog trovanja njene majke Adore koja uživa u ulozi spasioca, dok dete šalje u sigurnu smrt.

Foto: Sharp Objects / HBO / Screenshot

Minhauzenov sindrom je psihopatološki poremećaj u kojem staratelj preuveličava i indukuje bolest druge osobe kako bi dobio zahvalnost što je ukazao brigu i pomoć. Jedini problem je što Adora ne zna kad da stane.

Neobičan Adorin tik sa čupanjem trepavica je posledica traumatičnih događaja koje je preuzrokovala. Izgleda da teško obolela žena ponavlja istoriju trovanjem ćerke Ame.

Obrt u “Sharp objects” sada sve sumnje za glavnog osumnjičenog za ubistvo devojčica u Vind Gepu prebacije na Adoru, ali s obzirom da je poznato da je nasilno ubistvo počinjeno iz strasti, gospođa Krelin nema dovoljno motiva za ovakav postupak. Na kraju krajeva ona želi da bude iscelitelj ili spasilac.

I dalje je najsumnjivija njena ćerka Ama. Poslednja epizoda “Sharp Objects” sledeće nedelje će svesti račune glavnih likova i oprostiti se sa publikom.

Pročitaj i: 

Najbolja serija ovog leta

“Sharp Objects” postaje sve bolji i bolji i bolji

Prati Dedu na ↓

Pročitaj još

Najčitanije

Dedin izbor: Najbolje serije 2020. godine – za sada

Ako je nešto sigurno, onda je sigurno da 2020. godina još uvek nije završila sa nama. Neobičan početak televizijske i striming godine pratile su...

Trejler “The Boys” 2. sezona: Šta je sa glavom? Glava otpada gospođo!

Subverzivna superherojska serija "The Boys" posle godinu dana krčkanja na tihoj vatri spremna je za povratak na Amazon Prime 4. septembra. Za razliku od prošle...

Film “The Platform (El Hoyo)”: Kad bi “Parasite” bio horor

Dobro došli u centar za samokontrolu, tako ga barem naziva glumica Antonia San Huan u ulozi provodadžije između državne administracije i ljudi koji se...

Serije koje ne mogu da zamene “Dark”, ali možete da probate

Stanovnici gradića Vinden i njihove multidimenzionalne sudbine u paradoksu vremena i prostora dobro su se podvukli pod kožu ljubitelja misterije i naučne-fantastike da je...

Serija “I May Destroy You”: Mogu da me povrede i ozbiljno da me povrede

Glumica i scenaristkinja Mikaela Koen u intervjuu za "The Guardian" nije ni najmanje pogrešila kad je rekla: "Izučavaće našu dejting generaciju kad nas više...