Serija “Snowpiercer” ipak će biti legalno dostupna kod nas: Spremite se za sledeću nedelju

Utopija na šinama koja putuje zaleđenim predelima kao i svako društvo je podeljeno na klase. Zavisno od toga koju ste kartu kupili u tom delu voza ćete i sedeti. Što bi rekli moji Valjevci – šarage su zakon (šarage su poslednji red autobusu), ali ne i alternativnoj verziji sveta Snowpiercer. U prevodu – ako ste u šaragama, ugaslili ste.

Serija “Snowpiercer” inspirisana filmom oskarovca Bong Džun Hoa i francuskim grafičkim novelama “Le Transperceneige” o postapokalpitičnom svetu prošla je sito i rešeto u prethodne tri godine. Pasionirani projekat Džoša Fridmena je nekoliko puta odlagan, prošao je kroz sve faze promene od producentske ekipe, scenarija, reditelja, pa do televizija na kojoj će da se emituje. Prvobitno “Snowpiercer” je bio u rukama TNT kablovske mreže, a potom u rukama sestrinske firme TBS.

U zbunjujućem spletu okolnosti serija je na kraju vraćena TNT-u, snimljene su dve sezone, bez reakcija publike na prvu sezonu koja nas očekuje naredne nedelje.

Foto: Netflix

“Snowpiercer” prošle nedelje bio je u rukama kritičara koji su imali mešovite reakcije na prvu sezonu. Naime, serija prati događaje koji su prethodili nemirima kojima se posvetio Bong Džun Ho u filmu 2013. godine. U novoj verziji postoji misterija i ubistvo u vezu, a la Agata Kristi momenat, koji nije naišao na dobre reakcije.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Šta posle “Parasite”? Filmovi Bong Džun Hoa koje treba odgledati

Nove serije koje izlaze u maju


Serija o nezaustaljvivom vozu usred snežne nemani premijerno će biti prikazana 17. maja. Srećom, Netflix je otkupio prava na “Snowpiercer” posle uspešne saradnje sa TNT operaterom na seriji “The Alienist” i kod nas će biti legalno dostupna 25. maja.

Nije još uve poznato da li će na dan premijere na Netflix-u biti cela sezona dostupna ili će se epizode objavljivati nedeljno.

Najčitanije

Pročitaj još