Serija “Russian Doll” ima drugačiji kraj za koji niko ne zna

Serija Russian Doll je sedam godina prolazila kroz televizijski korporativni pakao pre nego što je konačno ugledala svetlost dana početkom godine. Zato nije ni čudno, posle toliko vremena i pokušaja da se snimi, što je postojalo više različitih ideja za finale. Sad već Netflix-ov klasik koji je obavezno štivo za gledanje je na radaru predstojećih televizijskih i striming nagrada Emi i Zlatni Globus. Glumica Nataša Lion u mini-seriji pokušava otkrije zašto iznovno umire i vraća se među žive, i zašto baš njen život svaki put počinje u kupatilu na rođendanskoj žurki.

Rediteljka Lesli Hidland rekla je da je najveća zebnja bila oko finala serije i kako će se završiti.

Foto: Netflix

Šta će na kraju povezati dve osobe koje proživljavaju identičnu sudbinu? To je bilo pitanje. Imali smo više različitih krajeva, ali onaj koji smo predložili nije bio dobra ideja jer je Netflix rekao da je previše sličan seriji Maniac“, rekla je Lesli.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Serija “Maniac” je redak manijak koji se sreće na televiziji

Šta se desilo na kraju serije “Maniac”


Oni koji su gledali Maniac, pažnja spojler, znaju da se serija završava tako što Ema Stoun izvlači Džonu Hila iz mentalne institucije i beže u nepoznato. Alegorija na mentalne prepreke zapravo je vodila priču ka tome da je svakom neko potreban. Džoni je bio potreban neko ko će da ga spase, a Emi nekog da spase i to je bio prvi korak u neizbežnoj terapiji na putu ka boljem. Maniac u svojoj srži je priča o lečenju teških psiholoških stanja ne samo lekovima, već adekvatnom terapijom.

Foto: Netflix

Na drugoj strani spektra Russian Doll koji je alegorija za samoubistvo je imala veoma slično finale u kojem Lion i Čarli Barnet su bili potrebno jedno drugom zbog negativnog pominja života, iako su potpuno različiti. Lion je latentno autodestruktivna i ubija se cigaretama, alkoholom i drogama, dok Čarli je transparentno destruktivan i depresivno-anksiozno spreman da sebi oduzme život.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Serija “The Haunting of Hill House” imala je drugačiji kraj i mnogo je mračniji

Serija “Russian Doll”: Najbolja serija koja je izašla u februaru


Bila sam jako nervozna u predstavanju dve dimenzije na kraju serije. Na prezentaciji imala sam različite dijagrame. I onda sam objašnjavala – on ne zna da je ona ovde. On će se vratiti po Otmil (mačku), vraća se, ona ga vidi, ona je sa Majkom. Svi su me gledali kao da sam luda. Morala sam da im vizualizujem kraj koji nije snimljen“, objasnila je rediteljka.

Foto: Netflix

Zapravo finale Russian Doll i Maniac su skoro isti, ali su na drugačiji način izvedeni. U Maniac Ema i Džona znaju jedno za drugo i potrebni su jedno drugom da bi nastavili dalje, a u Russian Doll Čarli i Nataša ne znaju jedno za drugo i da se nisu sreli oboje bi potonuli u životni mrak. Zato je rediteljka napravila dve dimenzije u finalu koje se spajaju, jer kao i u Maniac-u svakom je nekom potreban da bi pregurao dan. Neko ili nešto.

Najčitanije

Pročitaj još