Serija “Kuća na ukletom brdu” ima drugačiji kraj za koji niko ne zna

Kuća na ukletom brdu” Majka Flenangena je bez razmišljanja najbolje televizijsko ostvarenje ove godine. Kompleksna porodična priča, perpleksna radnja, pishološki triler, horor i drama kroz deset epizoda vodili su nas kroz život nesrećne živote članova porodice Krejn. Serija se završava srećno, osim za Neli koja ja izvršila samoubistvo, ali prvobitno finale je bilo osmišljeno potpuno drugačije.

Kao što znamo na kraju – Luk prosavlja dve godine bez droge i alkohola, Stiv očekuje prvo dete, Širli je konačno izašla na čistac sa svojim suprugom i Teo je u braku sa Triš. U alternativnoj verziji ništa od ovoga se nije desilo.

Michiel Huisman Hautning GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Naime, poslednja epizoda ponovo okuplja članove porodice u crvenoj sobi koja je poznata kao stomak kuće, tačnije, kao mesto koje velelepna vila koristi kako bi manipulisala stanarima da nikad ne izađu iz nje. Reditelj Majk Flenangen u razgovoru sa novinarima magazina “Thrillist” rekao je da je poslednji kadar zamišljen kao fokus na uzani prozor.

Ako se sećate i ako ste dobro pazili uzani, visoki prozor je centralno mesto crvene sobe, koji se pojavljuje više puta u toku serije.

Što znači da ne bi bilo srećnog kraja. Sva Krejnova deca bi na kraju pala pod uticaj onoga što kuća nudi, a to je večni zagrobni život unutar zidina u kojem bi bili zajedno do kraja večnosti. Naravno, kuća bi ih prevarila da su se končano probudili i da sad žive pravi život, a od njih bi napravila samo utvare i podsetnike za sledeće stanare da treba da beže glavom bez obzira.

Michiel Huisman Hautning GIF by NETFLIX - Find & Share on GIPHY

Kako je objasnio Flenangen prvobitna zamisao o kraju serije je bila previše surova prema Krejnovoj deci jer su po njegovom mišljenju mnogo više zaslužili i da su previše patili da bi dobili takvo finale.

Taj kraj nikad nećemo videti, ali je interesatno da je kreator otišao u drugu krajnost nakon što je odlučio da promeni poslednju epizodu.

Pročitaj i: 

Sve što treba da znate o seriji “Kuća na ukletom brdu”

Objašnjenje: Evo šta se desilo na kraju serije “Kuća na ukletom brdu”

Najčitanije

Pročitaj još