Kritičari vam preporučuju serije za oktobar / novembar

Oktobar je na izmaku, što znači da smo na korak od dugih hladnih noći i sivih dana, osim ako vremenski uslovi ne odluče da udare kontru i nateraju nas da izvadimo prolećnu garderobu. Zapravo, ovo je onaj deo godine kad polako svodimo račune, ljudi se pripremaju na čuveno pitanje – gde ćeš za novaka i ono najbitnije za nas – presek onoga što smo gledali, šta nas je oduševilo, a šta nas nije preterano oduševilo. Dok ne istekne 2018. godina tradicionalno kao i svakog meseca predstavljam vam preporuku kritičara za kraj oktobra i početak novembra. Ako imate neku zamerku, žalite se kritičarima – ovo nije moj izbor. 

The Conners – ocena 96%

Spin off kontroverzne serije “Roseanne” prati prosečnu radničku američku porodicu koja cinculira između konzumerskog života i potreba, i limitiranog novčanog iznosa na bankovnom računu.

Napomena: Sitkom ima fantastične ocene stručnjaka, ali publika je burno reagovala zbog likvidacije lika kojeg tumači komičarka Roseanne Barr. Naime, glumica je posle rasističkog ispada na Twitteru i napada na senior savetnicu bivšeg američkog predsednika Baraka Obame banovana sa televizije ABC.

Titans – ocena 84%

Nije vam dosta super-heroja, nema razloga za brigu tu su Netflixovi “Titans”. Serija zasnovana na DC Univerzumu ima sve što ovakav tip sadržaja zahteva.

Daredevil (sezona 3) – ocena 92%

A, kako bez Marvela? Kako? Ja znam kako, ali to je sad manje bitno. Treća sezona “Daredevil” niže silne pohvale i ako se ložite na Marvelov univerzum uskačite u vagon.

Maniac – ocena 81 %

Novo Fukunagino čedo je raj za oči, uši i um. Iako su reakcije mešovite – kreativnost, scenarijska hrabrost i glumci kakvi se poželeti mogu zaslužno su Manijaka smestili na listu.

American Vandal (sezona 2) – ocena 97%

Nov i potpuno svež žanr poznatiji pod nazivom mockumentory je satiričan i sarkastičan ugao dokumentarnog filma. Dovoljno je da pogledate trejler i već vam je jasno da morate da ga imate na listi – gledaj pod hitno!

Bojack Horesman (sezona 5) – ocena 100%

Animirana satira, parodija i kritika savremenog drušva i šou-biznisa protkana ozbiljnim elementima kao što su depresija, autodestrukcija, traumatični događaji i bolesti zavisnosti je spakovana u pet sezona pa izvolte.

The Good Place (sezona 3) – ocena 100%

Treća sezona paranoične komedije o lošim ljudima koji su slučajno završili u raju, a zapravo nisu već su u paklu, a onda shvate da bi voleli da budu dobri je prepleksna i iščašena vožnja rolerkosterom koja mora biti obavezni deo televizijskog iskustva u oktobru / novembru.

The Walking Dead (sezona 9, brate, ovo i dalje traje) – ocena 99%

Hodajući mrtvaci. Verovali ili ne, ova serija i dalje ima vernu bazu koja je preživela sve moguće dobre i loše momente serije, ali ne odustaje od svojih junaka. “The Walking Dead” je trenutno u fazi devete sezone i ocene nisu bile nikad bolje.

Elite – ocena 100%

Španska serija o grupi učenika iz radničke klase koji posle zemljotresa i uništene škole dobijaju stipendiju u elitnoj školi je trenutno najpopularnija na Netflixu sa blistavim ocenama.

The Man In the High Castle (sezona 3) – ocena 88%

Posle problematične druge sezone “The Man in the High Castle” se vraća u velikom stilu. Svet u kojem su Nemci pobedili u Drugom svetskom ratu ili ipak možda nisu.

The Haunting of Hill House – ocena 92%

U slučaju serije “Kuća na ukletom brdu” pričamo o remek delu reditelja Majka Felnengena. Porodična drama sa košmarnim elementima, ozbiljnim psihološkim profilima likova, slojevitom radnjom i genijalnom šestom epizodom u kojoj nema reza i sve je snimljeno iz jednog kadra, svrstava “The Haunting of Hill House” u red najboljih serija ove godine.

Pročitaj i: 

Najbolja serija 2018. 

Najbolja domaća serija 2018. 

Filmovi i serije posle kojih nema spavanja

Najčitanije

Pročitaj još