Horor oktobar: Filmovi i serije posle kojih nema spavanja

Ne treba da vas čudi iznenadna navala horor filmova i serije poslednjih dana jer se na zapadu bliži praznik Noć veštica. Oktobar je uvek rezervisan za nevidljive entitete, čoveka u crnom koji stoji ispred ulaznih vrata ili krvopije koje izmile čim Sunce zađe. Bili ljubitelji horor žanra i njegovih primesa ili ne do kraja oktobra nema spavanja.

The Haunting of Hill House

Serija zasnovana na romanu Širli Džekson prati porodicu Krejn 26 godina nakon kratkog, ali traumatičnog života u kući na ozloglašenim Brdima. Porodična drama sa elementom košmara je jedna od najboljih serija koja je debitovala ove godine sa umerenom dozom horor elementa i emocije koja uvek manjka u ovakvom tipu sadržaja.

A Quiet Place

Neobičan izdanak na polju blokbastera sa originalnom idejom prati porodicu u postapokaliptičnom svetu u kojem je zvuk jači šapata zabranjen. Ko je malo glasniji, više ga nema.

American Horror Story: Asylum

Druga sezona antologije Rajana Marfija je smeštena u ozloglašenu mentalnu instituciju u kojoj još uvek vladaju zastarele metode lečenja. Novinarka Lana Vinters otkriće više od unesrećenih pacijenata i nadobudne časne sestre koja komanduje institucijom.

The Sixth Sense

Dečak koji vidi duhove i dečji psiholog su čuveni tandem sa čuvenim obrtom.

Penny Dreadful

Sivi industrijski London u 19. veku krije razna stvorenja u mraku. Vanesa Ajvs i njen zaštitnik Malkom Majer traže voljenu prijateljicu i ćerku koju je progutala noć i stvorenja koja se kriju u njoj.

The Omen

Dečak kojem niko ne bi uzeo orah iz ruke, ali iz nekog razloga dospeo je u jednu od vodećih porodica u Americi. Namrgođeni klinac sa proštapanim brojevima na glavi nije plod ljubavi i nije došao na Zemlju da bi se igrao.

True Blood

Groteskni spoj komedije i horora o svetu u kojem ljudi i vampiri šetaju ruku pod ruku rezultira najbizarnijim televizijskim minutima.

The Babadook

Porodična drama i horor prati samohranu majku, hiperaktivnog sina i Babaduka – iskeženog visokog čoveka koji se krije u ormanu.

Black Mirror

Iako mu osnova nije žanrovski horor popularna antologija zna da bude mračnija i napetija od bilo koje babaroge.

The Hush 

Gluvonema književnica koja živi izolovana u šumi ima nezvanog gosta koji ne želi da ode.

Pročitaj i: 

Najbolja serija ove godine

Film posle kojeg su vam potrebni psihijatar i sveštenik

Najbolja domaća serija

Najčitanije

Pročitaj još