Flimovi i serije koje treba da odgledate za praznike

Praznična sezona i sezona državnih praznika i odmora je idealan trenutak da odvojite vreme za sebe posle ručka sa porodicom i kafe sa prijateljima da uživate u omiljenim prazničnim filmovima.

Na listi su filmovi i serije koji su neizbežni svake praznične sezone, ali i nešto novo da razbije monotoniju. 

Harry Potter

Nema praznika koji može da prođe bez Harija, naprosto ne može. Ritualno svake godine obrnem krug od početka do kraja i nikad se ne pokajem. Hari je ipak praznični evergin.

Lord of the Rings

Još jedan vanvremenski klasik. Ukoliko vam filmska adaptacija ne prija, onda se obavezno dohvatite knjige jer je u pitanju Tolkinovo krucijalno delo. 

Game of Thrones

Ukoliko još niste pogledali nove epizode osme sezone, taman posle nedelje veče možete da pogledate nove tri epizode, pa čak i da se prisetite starih sezona.

Love Actually

Poznajem popriličan broj ljudi koji stavljaju znak jednakosti između praznične sezone i filma Love Actually.

The First Wives Club

Nema ništa bolje od osvetničkog duha za vreme praznika ili kako u šali je jedna poznanica rekla: “Nek dobije grč u nozi, kad kolima drugu vozi”. Upravo je ovo osencija komedije “The First Wives Club”. 

The Good Place

Dobre devojke idu u raj, a loše devojke gde god požele, ili u ovom slučaju u “good place”. Elenor je najveća grešnica koja je završila u raju i toliko joj se sviđa mesto na koje je dospela da ne želi da neko otkrije kakvo je đubre od čoveka bila na Zemlji. 

Thor: Ragnarok

Ne može praznična sezona bez Marvela, možda on može bez nje, ali ona bez njega jok. Moj večiti favorit je Ragnarok, mada “Čuvari galaksije” ili “Avengers” su uvek dobar izbor, naročito ako se prvi put susrećete sa Marvelom. 

The Iron Giant

Obično je Pixar ili Dizni na repertoaru i zato ne bi bilo loše nešto drugo pogledati za promenu. Iron Giant je taj animirani film. 

The Sopranos

Bez sumnje jedna od najboljih serija modernog doba i možda tu treba staviti tačku. 

BlacKkKlansman

Film Spajka Lija igra na ivici između parodije, komedije i satire. Jedan od potencijalnih kandidata za Oskara treba da se nađe na listi. 

Pan’s Labyrinth

Najvažniji film u karijeri Giljerma del Toroa. Neverovatan spoj bajke, surove istorije Španije, misterije, horora i drame. Sjajan film. 

Fargo

Nije bitno koja sezona, važno je da se domognete genijalne serije “Fargo”. 

The House with a Clock in Its Walls

Džek Blek i Kejt Blančet su više nego dovoljan razlog za kuću koja ima ugrađen sat u zidovima.

A Star is Born

Bez obzira ne neopravdano negativne komentare u pitanju je pristojan film koji treba imati na radaru ako ga niste pogledali.

My Brilliant Friend

I kako bez “Moje genijalne prijateljice”. Ukoliko niste bili deo ekipe koja je verno pratila seriju prošle godine sad je šansa.

Još predloga novih serija možete pogledati OVDE.

Još predloga novih filmova možete pogledati OVDE.

Najčitanije

Pročitaj još