Teorija o jezivoj bitki između Zimovrela i kralja noći menja priču “Game of Thrones” potpuno

Pored toga što mi promena vremena izaziva nesnošljive napade glavobolje, na svu životnu muku se priključuju i teorije o “Game of Thrones” koje ovih dana napadaju sa svih strana. Ponekad nenajavljeno u stilu pritajeni tigar, skriveni zmaj ili kontrole u gradskom prevozu. Po svoj prilici do finalne epizode će su pretvoriti u bela stvorenja sa severa. Uostalom ko me šiša kad čitam. Molim lepo.

Siguran sam da ste pročitali brlog teorija, osim ako ne pripadate kategoriji ovih preosetljivih koji kukaju danima kako ne mogu da žive na društvenim mrežama kao pošten svet od spojlera. Možda ne bi bilo loše da počnu da žive u stvarnosti i ostave telefon po strani.

Odmah da se razumemo ovo tehnički nije spojler, mada možda i jeste, ali je veoma zanimljiva teorija. Tako da upozoreni ste. 

Na osnovu trejlera za treću epizodu i finalne scene u drugoj epizodi – sumnje među fanovima su sledeće. Arja Stark neće preživeti okupaciju Zimovrela od strane kralja noći i njegovih podanika. Mnogi misle da pesma koju smo čuli pred kraj epizode je pesma o izgubljenoj ljubavi.

S obzirom na to da je konačno imala intiman trenutak sa Gendrijem i da su već dugo zaljubljeni jedno u drugo, pesma, navodno, aludira da će ostati jedan da voli i pati, a drugi mora na drugi svet. Sve je ovo potkrepljeno trejlerom za treću epizodu u kojem Arja povređena trči kroz Starkovu kriptu i izgleda da su joj za petama ledeni mrtvaci. To je deo koji se tiče Arje.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Treća epizoda “Game of Thrones”: Zanemiš od užasa i katastrofe


Druga teorija kaže da će dolazak kralja noći probuditi pokojne Starkove u kripti koji će napasti one koji su njoj smešteni. Izgleda da najslabiji su na najgorem mestu. Ovaj deo teorije se oslanja na odlomak iz knjige Džordža R. R. Martina u kojem opisuje san Džona Snoua koji je video da Starkovi ustaju iz svojih grobnica dok među njima stoji kralj noći lično.


Blago Dedi, počitaj i ⇓

Genijalna teorija o vezi Džejmija Lanistera i kralja noći

Poreklo jezivog simbola iz prve epizode osme sezone “Game of Thrones”


Ali, evo obrta. Starkovi će ustati iz svojih ledenih grobova sa dolaskom glavnokomandujućeg ledenog strašila, ali ne da bi vodili bitku na njegovoj strani, već da bi zaštitile svoje.

U Martinovim romanima Zimovrel je ipak posebno mesto – utočište od severnih zima. Sever zna za prvu bitku protiv belih šetača, prema tome kuća Stark je uložila napore da porodična kripta ne bude tek tako lako iskorišćena u budućnosti za zloupotrebu.

Naravno, odgovor na pitanje ćemo dobiti prekosutra ujutru – tačno u 3.

Najčitanije

Pročitaj još