Teorija o jezivoj bitki između Zimovrela i kralja noći menja priču “Game of Thrones” potpuno

Pored toga što mi promena vremena izaziva nesnošljive napade glavobolje, na svu životnu muku se priključuju i teorije o “Game of Thrones” koje ovih dana napadaju sa svih strana. Ponekad nenajavljeno u stilu pritajeni tigar, skriveni zmaj ili kontrole u gradskom prevozu. Po svoj prilici do finalne epizode će su pretvoriti u bela stvorenja sa severa. Uostalom ko me šiša kad čitam. Molim lepo.

Siguran sam da ste pročitali brlog teorija, osim ako ne pripadate kategoriji ovih preosetljivih koji kukaju danima kako ne mogu da žive na društvenim mrežama kao pošten svet od spojlera. Možda ne bi bilo loše da počnu da žive u stvarnosti i ostave telefon po strani.

Odmah da se razumemo ovo tehnički nije spojler, mada možda i jeste, ali je veoma zanimljiva teorija. Tako da upozoreni ste. 

Na osnovu trejlera za treću epizodu i finalne scene u drugoj epizodi – sumnje među fanovima su sledeće. Arja Stark neće preživeti okupaciju Zimovrela od strane kralja noći i njegovih podanika. Mnogi misle da pesma koju smo čuli pred kraj epizode je pesma o izgubljenoj ljubavi.

S obzirom na to da je konačno imala intiman trenutak sa Gendrijem i da su već dugo zaljubljeni jedno u drugo, pesma, navodno, aludira da će ostati jedan da voli i pati, a drugi mora na drugi svet. Sve je ovo potkrepljeno trejlerom za treću epizodu u kojem Arja povređena trči kroz Starkovu kriptu i izgleda da su joj za petama ledeni mrtvaci. To je deo koji se tiče Arje.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Treća epizoda “Game of Thrones”: Zanemiš od užasa i katastrofe


Druga teorija kaže da će dolazak kralja noći probuditi pokojne Starkove u kripti koji će napasti one koji su njoj smešteni. Izgleda da najslabiji su na najgorem mestu. Ovaj deo teorije se oslanja na odlomak iz knjige Džordža R. R. Martina u kojem opisuje san Džona Snoua koji je video da Starkovi ustaju iz svojih grobnica dok među njima stoji kralj noći lično.


Blago Dedi, počitaj i ⇓

Genijalna teorija o vezi Džejmija Lanistera i kralja noći

Poreklo jezivog simbola iz prve epizode osme sezone “Game of Thrones”


Ali, evo obrta. Starkovi će ustati iz svojih ledenih grobova sa dolaskom glavnokomandujućeg ledenog strašila, ali ne da bi vodili bitku na njegovoj strani, već da bi zaštitile svoje.

U Martinovim romanima Zimovrel je ipak posebno mesto – utočište od severnih zima. Sever zna za prvu bitku protiv belih šetača, prema tome kuća Stark je uložila napore da porodična kripta ne bude tek tako lako iskorišćena u budućnosti za zloupotrebu.

Naravno, odgovor na pitanje ćemo dobiti prekosutra ujutru – tačno u 3.

Prati Dedu na ↓

5 KOMENTARA

  1. Nešto čudno se dešava u tim kriptama, deda, od početka serije kreatori skreću pažnju na njih, pogotovo sa Džonovim snovima. Kao i u petrovaradinskim, postoje nivoi koje niko u novijoj istoriji nije istražio. Ima lijepe logike da će se mrtvi Starkovi dići, sad na čiju će stranu, vidjećemo. Naime, još zanimljivih teorija kruži oko njih. Jedna od meni najprivačnijih počinje sa samim nazivom Zimovrela (Winterfell – Pada Zima). Razlog zašto je stariji Brendon (onaj što je podigao “Winterfell”) se zaboravio, jer očigledno nema neku veliku ulogu kao njegove ostale strukture (Zid da se zaštite od divljaka i Bijelih Hodača itd). Sumnja se krije u nazivu zamka. Zima pada – teoretiše se da je tu zarobljen “Great Other” (ne znam kako bih na našem jeziku nazvao) kad je poražen, nema tačan naziv jer je njegovo ime zabranjeno. On je suprotnost Gospodaru Svjetlosti i Noćni Kralj je njegov šampion. Melisandra ga je pominjala, u knjizi bar, ne sjećam se da li u seriji.
    Bio bih mnogo srećan da je to slučaj.

  2. Mislim da je 8. sezona najlosija. Odgledao sam tri epizode i veoma sam razocaran
    Od epske bitke ama bas nista. Pola bitke nisam ni video . Samo mrak i neke konture koje mlate sa necim sto drze verovatno u rukama. Razocarenje.

Comments are closed.

Pročitaj još

Najčitanije