“Igra prestola: Kuća zmaja”: Svi detalji o likovima, o čemu se radi, prvi zvanični trejler i kad izlazi

Nova HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 22. avgusta na striming platformi HBO Max i HBO kanalu. Tim povodom objavljen je novi tizer trejler, kao i posteri sa glavnim likovima iz serije.

Radnja serije od 10 epizoda, zasnovane na knjizi „Vatra i krv“ Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targarjen.

OPISI LIKOVA

Padi Konsidin kao kralj Viseris Targarjen

Padi Konsidin kao kralj Viseris Targarjen, koga su vladari Vesterosa odabrali da nasledi Starog kralja, Džeharisa Targarjena, na Velikom veću u Harenhalu. Drag, topao i pristojan čovek, Viseris samo želi da očuva nasleđe svog dede. Ipak, dobri ljudi nisu uvek dobri kraljevi.

Met Smit kao princ Demon Targarjen

Met Smit kao princ Demon Targarjen, mlađi brat kralja Viserisa i naslednik prestola. Pored toga što je odvažni ratnik i jahač zmajeva, on poseduje zmajevu krv. Ipak, izreka kaže da kada se Targarjen rodi, bogovi bacaju novčić…

Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer

Olivija Kuk kao Alisent Hajtauer, ćerka Ota Hajtauera i najšarmantnija žena u Sedam kraljevstava. Odgajana u Crvenoj tvrđavi u kraljevom najbližem okruženju, istovremeno je graciozna i politički sposobna.

Ema Darsi kao princeza Renira Targarjen

Ema Darsi kao princeza Renira Targarjen, kraljeva prvorođena ćerka, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno… osim što se nije rodila kao muškarac.

Stiv Tuson kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“

Stiv Tuson kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“, vladar kuće Velarijon, valirijske krvi stare gotovo koliko i kuća Targarjen. Poznat i po nadimku „Morska zmija“, on je najčuveniji nautičar i avanturista u istoriji Sedam kraljevstava. Učinio je svoju kuću jednom od najmoćnijih, bogatijom čak i od Lanisterovih, sa najvećom mornaricom na svetu.

Iv Best kao princeza Renis Targarjen

Iv Best kao princeza Renis Targarjen, jahačica zmajeva i supruga lorda Korlisa Velarijona. „Nekrunisana kraljica“ preskočena je za presto na Velikom savetu jer je glasove dobio njen rođak Viseris, samo zato što je muškarac.

Fabijen Frankel kao ser Kriston Kol

Fabijen Frankel kao ser Kriston Kol, poreklom iz Dorne. Kolu ne pripada ni zemlja ni titula, sve što ima je ponos i prirodni dar za mačevanje.

Sonoja Mizuno kao Misarija

Sonoja Mizuno kao Misarija, koja je u Vesteros došla praznih ruku, prodata vše puta nego što se seća. Mogla je da uvene… ali umesto toga je postala najpouzdanija — i najneverovatnija – saveznica  princa Demona Targarjena, prestolonaslednika.

Ris Ifans kao Oto Hajtauer

Ris Ifans kao Oto Hajtauer, kraljeva ruka, uvek odan kralju i kraljevstvu. Kao najveću pretnju vidi kraljevog brata Demona, naslednika prestola.

Najčitanije

Pročitaj još