Najiščekivaniji filmovi 2020. godine

Nemam pojma kad se ovo desilo, ali je 2020. godina. Ili vreme brže prolazi ili kad ste stariji godine se odmotavaju kao na kaseti. Filmska godina iza nas, tj 2019. na kraju balade bila je sasvim pristojna. Prepuna rimejkova i nastavaka, ali srećom druga polovina godine nas je blagoslovila naslovima koji su osvežili generalnu učmalost u bioskopima i na striming servisima. Da li je filmska industrija naučila svoju lekciju? Teško. Ima da nas dave kao zmija žabu dok ljudi ne prestanu da idu na filmove koji ne zaslužuju ni pišljivog dinara. Šta nudi 2020. godina? Nešto kao 2019. ali ovog puta umesto rimejkova, reditelji su zajahali uspešne romane i pisce, kad već nemaju ništa drugo.

The Assistant – 31. januar

Džulija Garner (zvezda serije Ozark) u ulozi Džejn i asistenta u uspešnoj filmskoj kući razotrkiva svet korporativnih moćnika. Da li se isplati raditi za velike pare u firmi koja neguje neprijateljsko okruženje? Videćemo krajem januara.

Birds of Prey – 7. februar

Džoker je dobio svoje uspešne filmske minute, zahvaljujući Todu Filipsu i Hoakinu Finiksu na odličnoj uvodnoj priči o Arteru Fleku u filmu “Joker“. Sad je došao red na Harli Kvin i Margo Robi. “Bird of Pray” je oda DC univerzumu u svom punom sjaju i pomolimo se da ne bude loše kao “Suicide Squad”.

Fantasy Island – 14. februar

Oživljavanje istoimene treš serije iz osamdesetih. Kao što rekoh, ne može bez rimejka. Grupa nesrećnih duša koja će na rajskom ostrvu oživeti svoje najveće fantazije. Samo što će se fantazije pretvoriti u najgori košmar, kao i obično. Volite lepe ljude i treš sadržaj – ovaj je za vas.

Emma – 21. februar

Anja Tejlor Džoj u adaptaciji klasika Džejn Ostin. Satirična moderna adaptacija priče o bogatašici Emi Vudhaus od romantične verzije postaje nešto sasvim drugo u 2020. godini.

The Invisible Man – 28. februar

Oživljavanje klasika iz 1930. godine prati Elizabet Mos nakon smrti nasilnog bivšeg dečka. Za sobom je ostavio novac na računu i mučninu koja će proganjati akterku priče.

Wendy – 28. februar

Ako Petar Pan ima svoj film, onda ga zaslužuje i Vendi. Nikaddođija i devojčica koja nikad nije odrasla.

A Quiet Place II – 20. mart

Nastavak horor filma Džona Krasinskog kopa dublje po postapokaliptičnom svetu i sudbini porodice Abot nakon smrti deteta i oca. Svet u kojem je najveći greh proizvesti zvuk jači od šapata u drugom poglavlju otkriće više o krvoločnim zverima i ljudima koji su preživeli.

The Lovebirds – 3. april

Zamislite da odete na dejt, a on se pretvori u triler u kojem ste optuženi za ubistvo. Negde između komedije i trilera The Lovebirds želi da nas zabavi ovog leta.

No Time to Die – 10. april

Danijler Krejg kao Džejms Bond, opet, ako nekoga zanima. Ujedno ovo je poslednji put jer kreatori su najavili da će sledeći put agent 007 biti žena. Za scenario novog Bonda zadužena je Fibi Voler Bridž, autorka serija Fleabag i Killing Eve.

Antlers – 17. april

Horor film iza kojeg stoji Giljermo Del Toro kao producent krije se priča o životinji koja ne želi da bude kućni ljubimac.

Antebellum – 24. april

Od producenata filmova Get Out i Us stiže nam Antebellum. Još uvek nije poznato o čemu se radi u filmu, ali kako su kreatori naglasili u pitanju je psihološki triler o ženi koja nije sigurna šta je stvarnost, a šta halucinacija.

Black Widow – 1. maj

Nataša Romanov i minuti samo za nju. Četvrta faza Marvela u ovom poglavlju je začinjena najboljim glumicama današnjice – Rejčel Vejs, Skarlet Johanson i Florens Pju.

The Woman in the Window – 15. maj

Psihološki triler zasnovan na romaju A.J. Flin prati priču agrofobične žene koja je svedok ubistvu komšinice. Ako se ubistvo uopšte desilo.

Wonder Woman 1984 – 5. jun

Gde je Marvel tu je i DC. Gal Gadot ponovo u čizmama Wonder Woman.

Morbius – 31. jul

Marvel, opet. Možda se ovog puta Džaredu Letou posreći posle nesrećnog Suicide Aquad i uloge Džokera.

Do kraja godine se očekuju filmove Dune, The Eternals, novi Halloween, Godzilla vs King… i čeka se još trejlera.

Najčitanije

Pročitaj još