Film “Us” najbolje ocenjen film 2019.

Reditelj i scenarista Džordan Pil ovih dana ima pune ruke posla. U aprilu nas očekuje njegova verzija kultnog klasika “Twilight Zone“, nedavno je na YouTube Originals prikazana mini-serija “Weird City” koja je sarkasično-parodična verzija “Black Mirror” i 22. marta (svetska premijera) je zakazana premijera filma “Us” koji je trenutno najbolje ocenjen film 2019. godine.

Posle gigantskog uspeha polarizovanog oskarovskog hita “Get Out” Džordan Pil se vraća na veliko platno sa još jedno psiho-hororom “Us”.

Priča prati Adelejd koja se bori sa traumatičnim i neobjašnjivim događajima iz mladosti. Problematična žena upada u paranoju jednog popodneva na plaži jer je ubeđena da se mrak nadvio nad njenom porodicom. Bizaran događaj je jako podseća na nešto što joj se već jednom dogodilo.

Pročitaj i: 

Za razliku od nas običnih smrtnika, povlašćeni pojedinci i kritičari su imali priliku da pogledaju film tri nedelje pre zavnične premijere, što je ujedno znak da reditelj i ekipa koja stoji iza filma su uvereni da su napravili nešto dobro. I izgleda da su u pravu. Najoštrija ekipa filmskih znalaca ostala je bez dovoljno reči kojima bi pohvalili film koji je trenutno po njihovim ocenama ovenčan sa 100%.

Foto: Universal Pictures

Emili Jošida, Vulture: “Us je tip filma koji je zamišljen da se odgleda više puta, sve dok se traka ne izliže. Publika će svoje najveće noćne more učitati u njega“.

Džastin Čand, Los Angeles Times: “Jeziv i misteriozan osećaj koji se krije iza površine života porodice Vilson je samo kap u moru genijalnosti priče“.

Monika Katijo, Roger Ebert: “Pil nam je predstavio materijal o kome možemo da razmišljamo i diskutujemo, ali i da osetimo tamnu stranu čovečanstva“.

Brandon Kac, Observer: “Zahvaljujući pametnom scenariju i glumi Us je uživanje od početka do kraja, od smeha do najveće jeze“.

Erik Kon, IndieWire: “Publika će izaći iz sale sa osećajem neprijatnosti, a to je i bio cilj“.

Piter Debradž, Variety: “Ovo je samo uvrnuti um Pila mogao da smisli“.

Džon Difor, Hollywood Reporter: “Ovo nije priča samo o porodici čiji je dom ugrožen, već groteska likova koje žele da je unište“.

Ocene i reakcije su odlične, tako da ostaje da sačekamo 21. mart jer je tad zakazana kod nas premijera u bioskopima.

Najčitanije

Pročitaj još