Mešano meso: Polarizovane reakcije na novog Damba

Rubrika – Verovali ili ne, ali prošlo je 78 godina otkako se nesrećno klempavo slonče prvi put pojavilo na velikom platnu. Diznijev klasik o avanturama i nezgodama Damba kojeg oluje i vetrovi života bacaju na sve strane dobio je svoje novo moderno odelo zahvaljujući želji i kreativnosti holivudskog veterana Tima Bartona. Svetska premijera filma je zakazana za 29. mart i prve reakcije na Damba su stigle i poprilično su kontradiktorne.

Ribut Damba prati vojnog veterana i cirkusku zvezdu Kolina Farela koji posle povratka iz rata pokušava da podigne na noge svoj voljeni cirkus. Novorođenče Dambo je glavna atrakcija cirkusa zbog velikih ušiju, ali nesrećno slonče služi više kao nakaza za ismevanje.

Filmski znalci su nekoliko dana pre premijere pogledali novu verziju Damba, Tima Bartona, i reakcije su iznenađujuće podeljene – od odličnih do jako loših.

Oven Gleiberman, Variety: “Transformacija predivne priče u nešto što je rutinski sa gomilom nepotrebnih elemenata koje ništa nisu pridodali priči“.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Nove serije koje izlaze u aprilu


Filip de Semlien, Time Out: “Impresivno vizuelno čudo koje će vam se ušuškati u srcu, a to i jeste poenta kad je Dambo u pitanju“.

Karen Han, Polygon: “Dambo je najbolji Bartonov film u poslednjih 20 godina“.

Rodžer Mur, Movie Nation: “Očekivao sam da će me Barton rasplakati. Ispostavilo se da me je opasno smorio“.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Dokumentarac “Leaving Neverland” o žrtvama Majkla Džeksona je bizaran i jeziv


Dejvid Runi, Hollywood Reporter: “Dambo drži pažnju, ali je daleko od emotivne priče koja će vam prirasti za srce”.

Bildži Ebiri, Vulture: “Nije teško uživati u Dambu. Odlična estetika, koncept i glumca. Jedini je problem što nikako da poentira, a to mu nedostaje da bi bio dobar film.

Najčitanije

Pročitaj još