Castle Rock: Serija koja će ovog leta podići temperaturu

Castle Rock se kuva na tihoj vatri još od kraja 2016. godine i konano će ugledati svetlost dana 25. jula. Serija zasnovana na multiuniverzumu pisca Stiven Kinga pod producentskom palicom J.J. Abramsa iako se bliži premijeri je najtajanstveniji projekat u skorijoj istoriji televizije.

Trejler ne otkriva mnogo o radnji koja nas očekuje, a glumci angažovani na projektu na nedavno održanom Comic Con-u nisu želeli da otkriju mnogo o likovima koje glume osim koja je njihova uloga u fiktivnom gradu Castle Rock koji ispašta zbog svojih greha.

Šta znamo?

Glumac Andre Holand tumači Henrija Divera, advokata koji se bavi zatvorenicima koji su osuđeni na smrtnu kaznu. Henri se vraća u Castle Rock posle mnogo godina. Naime, grad u kojem je odrastao obezbedio mu je traumatično detinjstvo nakon smrti oca jer je bio glavni osumnjičen za nesreću koja se dogodila. Istraumirani Henri potisnuo je sećanja iz detinjstva, a grad u kojem je proveo detinjstvo nije preterano srećan što ga ponovo vidi.

5 najstrašnijih knjiga Stivena Kinga

Bil Skarsgard (glumi jezivog klovna u rimejku filma It) u Castle Rock-u je poznat pod imenom “dečak”. Misteriozni i istraumirani mladić dane provodi u Shawsank popravnoj ustanovi i njegov jedini zahtev je da vidi Henrija Divera. Henri ne zna zašto i zbog čega ga traži nepoznati mladić iz njegovog rodnog grada.

U seriji se pojavljuju i likovi iz romana “Uporište”, ali i druge voljene ličnosti iz Kingovih knjiga koje žive drugačiji život zarobljeni u Castle Rock.

Foto: Hulu / YouTube

Agentkinja za nekretnine, šerif, Henrijeva majka koja pati od demencije i još nekoliko članova jezivog grada su na neki način povezani.

Kako su kreatori serije Sem Šo i Dastin Tomason objasnili: “Čudovište leži tamo gde ga niko ne vidi”.

I sad ostaje samo pitanje – kakvi to duhovi opsedaju ukleti grad? Da li su u pitanju puritanski grehovi pojedinaca, kolektivni zločini ili ritualna žrtva koja je grad pretvorila u zlokobno i sivo mesto?

Foto: Hulu / YouTube

Kako kaže narator u trejleru: “Ljudi kažu da nisu oni krivi za krv u dvorištu, već ovo mestu, u pravu su”.

Ostaje da vidimo 25. jula šta nam je Hulu spremio, a po prvim reakcijama kritičara – izgleda da nas očekuje vrelo, vrelo leto.

Pročitaj i: 

Nove serije koje izgledaju opasno dobro

Odlične serije koje niko ne gleda

Najčitanije

Pročitaj još