Avengers: Endgame: “Zamalo da tri sata filma budu nepodnošljiva”

Tehnički Deda je novajlija kad je u pitanju Marvelov univerzum i njegovi junaci. Ostalo mi je još mnogo toga da pogledam (iz MC univerzuma) pre nego što nogom zakoračim u bioskop. Realno, tek sam pre dve nedelje prvi put odgledao prva tri dela filma Avengers i srećom nešto sam zakačio od filmova posvećenih Thor-u, Guardian of Galaxy, Captain Marvel i Black Panther. Posle bezbroj pretnji u porukama kako nemam pravo da idem u bioskop dok ne pogledam svih 18 filmova koje dugujem bogu i narodu, onda barem mogu da prenesem utiske, a koliko vidim više su nego dobri.

Avengers: Endgame prema prognozama filmskih magazina, oboriće rekord posete i zarade u prvoj nedelji prikazivanja. Situacija u našim bioskopima je takva da ćete pre zakačiti virus koji vlada ovih dana nego što ćete doći do karte. Ako uzmemo u obzir da je Endgame jedan od najviše hajpovanih naslova ove godine i da su za Marvelovce zainteresovani svi, bez obzira na godinu upisanu u krštenici, pred nama je blokbaster godine.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Prvi put u životu sam gledao Avengers (sva tri dela) i imam samo jednu reč


Kritičari su saglasni da je u pitanju jedan od najboljih filmova iz Marvelovog kazana koji će zadovoljiti fanove koji nešto malo više od decenije verno prate njihov rad i trud.

Piter Travers, Rolling Stone: “Ovo je Marvelovo zbogom Avengers-ima (ili možda nije). Uzbudljivo i nezaboravno, ali ništa bez iznenađenja – biće ovo veoma emotivno iskustvo”.

Nikolas Barber, BBC: “Upeglano i primamljivo, inače bi tri sata filma bila nepodnošljiva – zamalo“.

Dejvid Edelstejn, Vulture: “Gigantski Avengers: Endgame koji traje preko tri sata je inventivan, čak i više nego što to bilo ko od njega očekuje“.

Erik Kon, IndieWire: “Endgame je došao do cilja. Marvelov maraton je napravljen da usreći fanove. Ja sam srećan i cela sala je bila srećna, pa čak i uplakana“.

Dejvid Sims, The Atlantic: “Avengers kao koncept sigurno neće umreti, ali Endgame je odličan način da se kaže zbogom“.

Foto: Marvel

A.O. Skot, New York Times: “Endgame je definicija – ono što vidiš, to ćeš i da dobiješ. Avengers kosmos je bio jedno skupo i inkluzivno mesto“.

Piter Bredšo, Guardian: “Moram da priznam, nadrealno je grandiozan u svojoj zaluđenoj apsurdnosti. Film su pratila ogromna očekivanja i uzbuđenje zbog velikog finala. Za sada ćemo reći zbogom”.

Piter Bebradž, Variety: “Posle neizostavnog Infinity War, braća Ruso napravili su kraljevsku gozbu za fanove Marvela“.

Ako ste gledali, javite kako se osećate povodom finala.

Najčitanije

Pročitaj još