Avengers: Endgame: “Zamalo da tri sata filma budu nepodnošljiva”

Tehnički Deda je novajlija kad je u pitanju Marvelov univerzum i njegovi junaci. Ostalo mi je još mnogo toga da pogledam (iz MC univerzuma) pre nego što nogom zakoračim u bioskop. Realno, tek sam pre dve nedelje prvi put odgledao prva tri dela filma Avengers i srećom nešto sam zakačio od filmova posvećenih Thor-u, Guardian of Galaxy, Captain Marvel i Black Panther. Posle bezbroj pretnji u porukama kako nemam pravo da idem u bioskop dok ne pogledam svih 18 filmova koje dugujem bogu i narodu, onda barem mogu da prenesem utiske, a koliko vidim više su nego dobri.

Avengers: Endgame prema prognozama filmskih magazina, oboriće rekord posete i zarade u prvoj nedelji prikazivanja. Situacija u našim bioskopima je takva da ćete pre zakačiti virus koji vlada ovih dana nego što ćete doći do karte. Ako uzmemo u obzir da je Endgame jedan od najviše hajpovanih naslova ove godine i da su za Marvelovce zainteresovani svi, bez obzira na godinu upisanu u krštenici, pred nama je blokbaster godine.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Prvi put u životu sam gledao Avengers (sva tri dela) i imam samo jednu reč


Kritičari su saglasni da je u pitanju jedan od najboljih filmova iz Marvelovog kazana koji će zadovoljiti fanove koji nešto malo više od decenije verno prate njihov rad i trud.

Piter Travers, Rolling Stone: “Ovo je Marvelovo zbogom Avengers-ima (ili možda nije). Uzbudljivo i nezaboravno, ali ništa bez iznenađenja – biće ovo veoma emotivno iskustvo”.

Nikolas Barber, BBC: “Upeglano i primamljivo, inače bi tri sata filma bila nepodnošljiva – zamalo“.

Dejvid Edelstejn, Vulture: “Gigantski Avengers: Endgame koji traje preko tri sata je inventivan, čak i više nego što to bilo ko od njega očekuje“.

Erik Kon, IndieWire: “Endgame je došao do cilja. Marvelov maraton je napravljen da usreći fanove. Ja sam srećan i cela sala je bila srećna, pa čak i uplakana“.

Dejvid Sims, The Atlantic: “Avengers kao koncept sigurno neće umreti, ali Endgame je odličan način da se kaže zbogom“.

Foto: Marvel

A.O. Skot, New York Times: “Endgame je definicija – ono što vidiš, to ćeš i da dobiješ. Avengers kosmos je bio jedno skupo i inkluzivno mesto“.

Piter Bredšo, Guardian: “Moram da priznam, nadrealno je grandiozan u svojoj zaluđenoj apsurdnosti. Film su pratila ogromna očekivanja i uzbuđenje zbog velikog finala. Za sada ćemo reći zbogom”.

Piter Bebradž, Variety: “Posle neizostavnog Infinity War, braća Ruso napravili su kraljevsku gozbu za fanove Marvela“.

Ako ste gledali, javite kako se osećate povodom finala.

Prati Dedu na ↓

4 KOMENTARA

  1. Ostao sam bez reci, malo sam razocaran u film i u pojedine radnje gde je thanos pocepao Ameriku, Thora i Starka ispao je opet jaci od njih bez kamenja. Thor vratio mjolnir a stormbreaker ispao krs, i tipa su unistili kao klosar izgleda ceo film i sa onom upletenom bradom, a od Hulka nema ni H od njega kao smash tipa u poslednjem okrsaju. Gomila informacija u 3h,radnje se brzo desavaju i ok je sve odradjeno ali meni ne svidja kao i drustvu s kojim sam isao. Cekam ga online pa cu filmu pruziti jos 1 priliku da se isprave neke stvari.

  2. Slažem se da nije dobar kao što bi trebalo da bude vrhunac svih delova MCU. radnja spora, malo akcije, još manje humora, puno ali puno nelogičnosti. Prethodni deo je mnogo bolji, ovde pola filma smor a na kraj zbili sve u 10 min i opet bez objašnjenja. Ako je većina likova završila svoje uloge pa mogli su ih ispoštovati. Ja sam razočaran Thorom i Hulkom, u prvom Avengers filmu a i dalje su dva najjača lika. A ovde nula, ne znam zasto.

Comments are closed.

Pročitaj još

Najčitanije