3 nova filma zasnovana na pričama Stivena Kinga: Spremite se za nastavak “Autsajdera”

Izgleda da je došlo vreme da Stiven King dobije sopstvenu striming platformu jer neprestano adaptiranje njegovih dela za veliko platno, HD ekrane i televizore neće se u skorijoj budućnosti okončati. Najnovija kolekcija kratkih priča čuvenog horor pisca “If It Bleeds” iznedriće čak tri filma ili serije.

Dve adaptacije za filmsku publiku su potvređene, obe se oslanjaju na kratke priče iz “If it Bleeds”. Za “Rat” trenutno je angažovan Ben Stiler, a “The Life of Chuck” pao je u ruke kontroverznog reditelja Darena Arofonskog, znate ga po polarizovanom filmu “Mother!“, oskarovskom “Black Swan”, subverzivnoj bibliskoj priči “Noah”, “The Wrestler”, “The Fountain” i “Requiem for a Dream”.

Kratka priča “Mr. Harrigan’s Phone” dobija svoju filmsku verziju koja će biti plod saradnje Blumhouse i Rajana Marfija (American Horror Story). Ali, tu nije kraj jer se nagađa da će još tri kratke priče iz “If it Bleeds” takođe dobiti filmske adaptacije. Ukratko Stiven King ima da nas napada sa svih strana u narednom periodu.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Serija “The Outsider”: Bolja je od knjige Stivena Kinga, mnogo


“Rat” fokusiran je na pisca koji je ubeđen da je na pragu kreiranja remek dela. Da bi se izolovao od potencijalnih spoljnih stresora odlazi u izolovanu kućicu na brdu (naravno). Iznenadna bolest vodi ga u ludilo i halucinaciju da vidi pacova koji priča. Odvratna štetoična mu nudi pomoć da završi knjigu koja će ga proslaviti – ah, Stiven King.

“The Life of Chuck” je eksperimentalna priča u knjizi koja nikako ne sme da ima sinopsis jer je sve spojler. Recimo da sve počinje apokalipsom i tu ću stati.

Foto: Scribner

Naslovna priča “If It Bleeds” za koju je trenutno zainteresovan HBO je direktan nastavak događaja u knjizi i seriji “The Outsider“. Centralni lik priče je Holi Gibins – opsesivno kompulsivna detektivka koja možda ima, a možda i nema natprirodne moći.

Fanovi Stivena Kinga imaće sve i svašta da vide u narednom periodu.

Najčitanije

Pročitaj još