Ipak ništa od druge sezone “Autsajder”: HBO je ne želi, ali ima nade

Pre mesec dana Stiven King, autor romana “Autsajder” na čijem je delu zasnovana popularna i dobro ocenjena prva sezona istoimene serije, rekao je da je pročitao scenario za drugu sezonu. “Stvarno je dobra i sablasna”, rekao je King. Međutim, ovo nije bilo dovoljno za HBO koji je odbio da uloži novac za nastavak “Autsajdera” i zahvalio se kreatorima na uspešnoj saradnji.

HBO nastavlja dalje sa svojom programskom šemom, ali na njoj neće više biti “The Outsider“, potvrdio je “Deadline”. Kreator serije Ričard Prajs bio je u šoku kad je dobio poziv od čelnika kompanije HBO koji su ga obavestili da se njegova serija neće nastavljati na njihovoj platformi. Iako je druga sezona skoro upotpunosti napisana snimanje novog materijala se neće desiti u skorijoj budućnosti.

“Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Ričardom, Džejsonom Bejtmenom, Endruom Bernstinom i MRC timom. Svima želimo sve najbolje u daljem radu z kreiranju sveta koji je osmislio briljantni Stiven King”, piše u zvaničnom saopštenju HBO-a.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

3 nova filma zasnovana na pričama Stivena Kinga: Spremite se za nastavak “Autsajdera”


HBO je možda prekinuo dalji rad na seriji, ali kompanija MRC koja stoji iza naslova “House of Cards” i “Ozark” godinama uspešno sarađuje sa Netflix-om, što objašnjava zašto su veoma mirno prihvatili odbijanje i dalje investiranje u seriju.

Druga sezona je po rečima autora fokusirana na priču oko lika Sintije Erivo, Holi, i proširuje se na neke druge segmente Kingovog univerzuma.

Predsednik kompanije MRC Elis Henderson se zahvalio na partnerstvu sa HBO-om i obećao publici koja je pratila prvu sezonu da kompanija traži novi dom za drugu sezonu, koji će po svoj prilici biti Netflix.

Najčitanije

Pročitaj još