Trejler za “Suspiria” je mala noćna mora

Svima je dobro poznat osećaj koji obuzme kad se preterano uzbudimo zbog trejlera, a onda nas zapljusne mlaka voda nakon susreta sa finalnim proizvodom. Ovog puta se nećemo tako lako zakačiti za udicu, ali kako osporiti potpuno očaravajuće kadrove filma za koji je zadužen Luka Gvadanjinjo.

Ko bi rekao da će se reditelj koji ima prefinjeni osećaj za senzualne teme uhvatiti za pisho-horor-triler.

“Suspiria” je rimejk kultnog horor klasika Darija Argenta iz 1977. godine. Film nosi etiketu najinventivnijeg i najstrašnijeg horor filma 20. veka. 

S obzirom da Gvadanjinjo savršeno vlada dugim kadrovima koji oduzimaju dah, ovog puta će iskoristiti svoj talenat kako bi nas proganjao bizarnim scenama u kasnim noćnim satima.

Priča kao i u originalu prati prati američku balerinu Suzi Banion (Dakota Džonson) u berlinskoj plesnoj školi. Neobični događaji i likovi poput madam Blank, direktorka plesne škole, (Tilda Svinton) smešteni su u period Hladnog rata u Nemačkoj. Bledunjava socijalistička arhitektura i sivkasta atmosfera iz trejlera već u ovoj fazi izazivaju osećaj neprijatnosti. Mada, sve oči su uprte u Tildu Svinton jer lik kojeg tumači glumica nije samo kreativna direktorka plesne škole i umetnica, već zlokobna pojava sa ledenim licem.

Film Luke Gvadanjinja (Call Me By Your Name, Bigger Splash, I’m Love) debitovaće na Venecijanskom festivalu 1. septembra sa kojeg ćemo dobiti prve reakcije publike i kritičara, a onda 26. oktobra film stiže u bioskope. Do tada imamo trejler i nadu da će naš omiljeni reditelj kao i uvek biti na visini zadatka.

P.S. Mislim da je došlo krajnje vreme da se Dakota Džonson opere od užasa “50 nijansi udri jače manijače” i pokaže da zna da glumi. 

Najčitanije

Pročitaj još