Nove serije i filmovi koji izlaze u narednih 30 dana

Prva polovina 2020. godine ne može da se pohvali naslovima koji su nas ostavili prilepljenim pored malih ekrana. Nekoliko izuzetaka nažalost ne čine prvih šest meseci najsrećnijim primerom vrhunca televizijske i filmske industrije. Onda nam je u zagrljaj potrčao kovid-19 i čini se da će druga polovina 2020. još više ispaštati zbog otkazivanja snimanja i obustavljanja velikih projekata. Srećom, striming servisi ostavili su nekoliko kečeva u rukavu za kraj godine i nekoliko dugočekivanih naslova za kraj juna i početak jula. Možda se ipak u narednih mesec i po situacija popravi. Ovo su naslovi koji nas uočekuju u narednih 30-ak dana.

Perry Mason – 22. jun

Serija o detektivu Peri Mejsonu prati period između dva svetska rata i slučajeve nestale dece u Los Anđelesu 1931. godine. Misteriozna triler forma ima relativno pozitivne reakcije kritičara pre premijere koja nas očekuje sutra.

NOS4A2 (druga sezona) – 22. jun

Mislim da smo posle svih ovih godina naučili jednu stvar – ne veruj čiki koji nudi lepe poklone. Adaptacija romana Džoija Kinga NOS4A2 o energetskom vampiru Čarliju Manksu dobila je drugu sezonu. Serija je direkatan nastavak jezivog slučaja Vik Mek Kvin i njenog dželata Čarlija koji joj diše za vratom godinama. Više nego pristojna prva sezona po rečima kritičara dobila je mnogo bolju drugu sezonu. NOS4A2 druga sezona će najverovatnije biti kod nas dostupna na Amazon Prime.

The Twilight Zone (druga sezona) – 25. jun

Druga sezona modernizovane verzije “Zone sumraka” Džordana Pila (Us, Get Out) nastavlja ne baš preterano popularnu i hvaljenu drugu sezonu. Međutim, krakte bizarne priče možda budu mnogo bolje nego prošli put.

Doom Patrol (druga sezona) – 26. jun

Doom Patrol” je serija koju sam prvobitno ignorisao i onda shvatio da je to jedna od najvećih grešaka koje sam učino. Politički nekorektna i lucidna verzija DC stripa prati grupu antiheroja i potpunih luzera koji mrze ono što jesu i što su bili.

Search Party (treća sezona) – 26. jun

“Search Party” je potcenjena serija koju je HBO Max otkupio u nameri da joj obezbedi prostor za promociju i potencijalno mnogo veći uspeh. Neobična komično-triler forma o grupi samozaljubljenih idiota koji žele da saznaju šta se desilo sa njihovom nestalom prijateljicom je jedna od najčudnijih i najzabavnijih serija poslednjih godina.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story Of Fire Saga – 26. jun

Pasionirani projekat Vila Farela je ni manje ni više nego o Evroviziji. Satirično-ciničan filma prati islandski bend koji želi da budu na vrhu muzičke Evrope.

Dark (treća sezona) – 27. jun

Najuspešnija nemačka Netflix-ova serija o gradiću Vindenu i četiri porodice koje putuje kroz vreme 33 godine napred-nazad je mozglica koja će se oprostiti sa publikom 27. juna trećom i poslednjom sezonom.

JU ON: Origins – 3. jul

Čuveni američki rimejk “Grudge” zasnovan na japanskom originalu “JU ON” se vraća svojim korenima. Trejler i kreator Takashige Ichise obećavaju neprospavane noći i strah koji se uvlači u kosti.

The Old Guard – 10. jul

Posle uspeha filma sa Krisom Hemsvortom “Extraction” Netflix je angažovao još jednu veliku holivudsku zvezdu koja će krasiti žanrovski sličan i ne baš tako sličan film. Šarliz Teron u “The Old Guard” (adaptacija stripa Grega Ruka) tumači lik drevnog ratnika koja predvodi grupu obučenih besmrtnih plaćenika kroz razne istorijske ere.

The Alienist: Angel of Darkness – 19. jul

Drugo poglavlje adaptacije romana Kejlaba Kara će se konačno desiti 19. jula. “The Alienist” u drugoj sezoni prati užasne događaje u Njujorku koji su u vezi sa nestancima dece i čoveka koji ih odvodi u večni mrak.

Najčitanije

Pročitaj još