Serija “Hannibal” dobila novi život na Netflix-u: “Voleli bismo 4. sezonu”

Brajan Fuler, kreator serije “Hannibal” nada se da će njegova voljena serija koja je imala nisku gledanost na televiziji NBC sa novim životom na Netflix-u dobiti još jednu šansu.

Kompanija Netflix je nedavno otkupila prava za emitovanje Fulereve serije “Hannibal” (kod nas nije dostupna) i nova gledalačka publika otkrila je veoma hvaljeni serijal sa Madsom Mikelsonom.

Brajan Fuler je u intervjuu za IndiWire rekao da televizija NBC od samog starta nije želela da podrži njegovu seriju jer je želeo Mikelsona u ulozi Hanibala Lektora. Američka televizija glumca je smatrala promašajem jer “predvidivo izgleda kao psihopata” i poznat je samo u Evropi. Njihova ideja je bila da u Hanibalove cipele smeste Hjua Granta, ali pošto je glumac odbio ulogu, a Mikelson prihvatio, NBC nije promovisao seriju koja se od prve epizode mučila sa brojem gledalaca koje okuplja pored malih ekrana. Posle jedva milion gledalaca po epizodi serija je ugašena nakon treće sezone.

Foto: PROMO / NBC

“Ono što volim kod Netflixa je to što sad serija ima drugu šansu i mogućnost da je pogleda veliki broj ljudi. Možda se desi četvrta sezona na Netflix-u ko zna?”, rekao je Fuler.

Naime, Netflix je tokom godina pokazao da glumci nekad ne prodaju proizvod jer je to bila ranija filmska i televizijska taktika – ako nije poznat glumac serija ili film propada. U poslednjih 10 godina mnoge uspešne serije su proslavile glumce, a ne oni seriju ili film. Ovo je jedan od razloga zašto se Fuler nada da će Hannibal naći svoju publiku na Netflixu i dobiti možda još jednu šansu.

Najčitanije

Pročitaj još