Odlične ocene za seriju “The Haunting of Hill House”, ali jedno veliko ALI

Ubrzo nakon što su povlašćeni kritičari u svrhu promocije dobili na analizu novu seriju reditelja Majka Flenangena “The Haunting of Hill House” objavljeno je da je pred nama ogroman Netflix-ov hit koji ima ocenu 100% na sajtu Rotten Tomatoes. Uzbuđeni fanovi psihološke drame i horora jedva čekaju premijeru 12. oktobra, a do tada postoji jedno veliko “ali”.

Sajtovi i magazini posvećeni serijama i filmovima objavili su vest da je “Kuća na ukletom brdu” nova genijalna serija sa najvišom ocenom na sajtu Rotten Tomatoes. Nema laži, nema prevare, zaista je tako.

Foto: Rotten Tomatoes

ALI, istina je da niko nije akcentovao da je visoka ocena posledica toga što je seriju za sada pogledalo samo osam ljudi (što se može videti iz priloženog na screenshot-u) i ovo je njihova prosečna ocena. Pre nego što počnemo da bacamo zlato i dukate, za relevantniji rezultat je potrebno barem pedesetak i više recenzija kako bi ocena bila uravnoteženija.

Majk Flenangen u prošlosti se pokazao dobro sa naslovima kao što su “Hush“, “Gerald’s Game” i “Oculus“, i sada je na novom testu i prema prvih OSAM reakcija izgleda da je pred nama nešto dobro. Predostrožnosti radi imajte na umu da nisu svi kritičari dobili ranije seriju na analizu, već samo odabrani pojedinci u SVRHU PROMOCIJE.

Pa, šta kažu kritičari?

Brajan Bišop “The Verge”: “Serija koje se ljudi neće tako lako otresti. ‘Kuća na ukletom brdu’ ima mnogo novih i drugačijih trikova u rukavu. U mnogim stvarima podseća na ‘Westworld’ – naracija i obrti“.

Kristi Pučko “Pajiba”: “Znate da nešto dolazi, ali ne znate odakle. Tenzija se lepi za vas kao naporna osoba, stomak vam se grči, prsti skupljaju u pesnicu, a oči postaju sve više i više otvorene. Božanstvena jeziva zabava“.

Meril Bar “Forbes”: “Serija je više nego pristojna i teži klasičnom horor fazonu. Manje klanja, više natprirodnih užasa“.

Kris Evanđelista “Slashfilm”: “Povremeno strašan, ali zato nabijen emocijama sa fokusom na prošlost i budućnost“.

Ed Gonzales “Slant Magazine”: “Kuća na ukletom brdu je ivica ludila o gubicima i kajanjima“.

Sejdi Dženis “TV Guide”: “Iako je Flenangen priču zasnovao na romanu Širli Džekson, u pitanju je originalna i briljantna priča”:

Džoš Vining “Digital Spy”: “Ovo je nova verzija stare priče. Spor tempo, ali veoma uspešno manervisanje horora i srca“.

Danijel Dadario “Variety”: “Lagan start gradi moć i pripoveda priču o potisnutim traumama i porodičnoj neravnoteži. Serija postaje strašna kad se konektujete sa likovima“.

Kao što možda znate “Kuća na ukletom brdu” debitovaće 12. oktobra i sve epizode će biti dostupne na dan premijere na Netflix-u.

Pogledaj trejler za “Kuću na ukletom brdu”

Najčitanije

Pročitaj još