Od reditelja filma “La La Land” stiže nam priča o prvom čoveku na Mesecu

Reditelj Demijan Šazel, tvorac oskarovskih filmova “Whiplash” i “La La Land“, otvoriće ovogodišnji Venecijanski festival najnovijim projektom “First Man” u sredu 29. avgusta.

Ovo je drugi put da je Šazel zaslužan za sečenje vrpce u Veneciji. Pre dve godine “La La Land” je otvorio Venecijanski festival i nekoliko meseci kasnije ušao u trku za nagrade na Zlatnom globusu i dodeli Oskara. Demijan Šazel na kraju takmičarske godine nagrađen je od strane Akademije statuom za najboljeg reditelja, dok je “Moonlight” ovenčan nagradom za najbolji film.

Najnoviji film talentovanog reditelja prati neverovatnu sudbinu Nila Amstronga, američkog astronauta kao prvog čoveka u istoriji koji je prošetao Mesecom.

Glavna uloga je poverena Rajanu Goslingu, dok će njegovu suprugu Dženet Širon glumiti Kler Foj (The Crown).

“Ovo je više film o misiji sletanja na Mesec. Moja generacija i dalje je fascinirana pričom o Amstrongu jer smo kao deca gledali fotografije i snimke čoveka koji je u našim očima bio heroj. Cilj ovog filma je da stvari premota unapred i napravi tlo na kojem se sletanje na Mesecu još uvek nije dogodilo”, izjavio je Šazel za “Variety

Prema rečima filmskih stručnjaka ovo je još jedan potez reditelja kako bi obezbedio uspešnu takmičarsku sezonu na prestižnim festivalima i nagrade.

Pročitaj i: 

Odličan film sa šokantnom završnicom

Serija o kojoj svi pričaju

Najčitanije

Pročitaj još