Nove serije i filmovi koji izlaze u maju 2022

Majska ponuda serija i filmova je u očekivanom obrtu priče – mala bara puna krokodila. Kao i svih prethodnih meseci striming servisi će se svojim nabildovanim digitalnim prsima boriti za svakog pretplatnika. Očekuje nas poduža lista, pa da pređemo na posao.

Ridlry Road – 1. maj (BBC)

Iznenađujuća druga renesansa desničarskih i neo-nacističko-fašističkih ideja u 21. veku je postala plodno tle za filmske radnike.

BBC u seriji “Ridley Road” prati zajednicu Jevreja koji su se suprostavili drugom talasu nazicma u posleratnoj Britaniji.

I Love That For You – 1. maj (ShowTime)

Oprobana i uvežbana komičarska ekipa u satiričnoj verziji besmislenosti teleprodaje okružuje se oko novajlije koja je besramno slagala da ima rak samo da ne bi dobila otkaz.

The Staircase – 5. maj (HBO Max)

Ako Kolin Fert i Toni Kolet nisu dovoljan razlog da se “Stepenice” nađu na listi – gledaj kao da ti od toga život zavisi, onda na listu treba pridodati dramatizaciju istinite pirče o životu Majkla Pitersona i misteriozne smrti njegove supruge Katlin Piterson. Mini-serija od osam epizoda je po pretpremijernim reakcijama nešto na šta treba obavezno “baciti oko”.

Star Trek: Strange New Worlds – 5. maj (Paramount+)

Ljubitelji Star Treka znaju šta će raditi 5. maja.

The Pentaverate – 6. maj (Netlifx)

U konkurentsko nastrojenom maju, na veliku žalost, ali očekivano, Netflix ulazi u trku sa apsurdnom komedijom o kanadskom novinaru u borbi da raskrinka najuticajnije tajno društvo. Trejler dovoljno govori, reči su nepotrebne.

The Twin – 6. maj (Shudder)

Pishološki horor finskog reditelja Tanelija Mustonena prati neobične događaje bračnog para nakon užasne nesreće u kojoj je majka izgubila jednog blizanca. Odlazak na skandinavsko selo otvara vrata još gorem nemiru jer njihov preživeli sin nešto zna o bratu koga više nema.

The Wilds (2. sezona) – 6. maj (Amazon Prime)

Pre nego što se desio “Yellowjackets”, Prime-ov “The Wilds” o grupi tinejdžerki zarobljenih na izolovanom ostrvu posle avionske nesreće sa elementima Lost-a i “Gospodar muva” dobio je svoj nastavak jer bizaran eksperiment sa devojkama i dečacima nije ni blizu kraja.

Candy – 9. maj (Hulu)

Džesika Bil poslednjih godina se pokazala kao daleko bolji kreator, producent i glumica otkako je stvari uzela u svoje ruke. Posle uspešnih serija “The Sinner” i “Cruel Summer” zajedno rediteljem Fargo-a tvorac je novog psihološkog trilera o dobroj domaćici na putu za krvavi pakao.

Breeders (3. sezona) – 6. maj (FX / HBO)

“Breeders” (Roditelji) i dalje je fantastična i nepravedno potcenjena komedija drama delimično inspirisana ličnim iskustvom glumca Martina Frimena koji je i kreator serije. Učinite sebi uslugu i pre premijere treće obavezno je pogledajte.

 Operation Mincemeat – 11. maj (Netflix)

Ako nikom ništa Netflix će ovog meseca, pored još jednog serijskog hita, u rukavu imati visoko ocenjeni film smešten u 1943. godinu. Još jedan naslov sa Kolinom Fertom i još jednom inspirisan stvarnim događajima prati operaciju Mincemeat o Alijansi i užasima Drugog svetskog rata.

Hacks (2. sezona) – 12. maj (HBO Max)

I dalje sebi neću oprostiti što nisam napisao tekst za apsolutno fantastični Hacks. Samo ga gledajte – remek delo komedije.

Firestater – 13. maj (Peacock)

Rimejk čuvenog horor hita zasnovanog na jednom od mnogih kultnih romana Stivena Kinga.

Senior Year – 13. maj (Netflix)

Australijanka Rebel Vilson u novoj komediji budi se 20 godina posle nesreće zbog koje je završila u komi. Iako odrasla žena i dalje se ponaša kao tinejdžerka. Još jedan Netflix delikates.

The Lincoln Lawyer – 13. maj (Netflix)

Serija zasnovana na romanu Majkla Konelija prati život Mikija Halera koji hteo ne hteo mora da vodi advokatsku firmu posle ubistva poslovnog partnera. Između ostalog dobija jedan od najvažnijih slučaja o ubistvu o kojem priča cela zemlja.

The Essex Serpent – 13. maj (AppleTV+)

Serija sa Kler Dejns i Tomom Hidelstonom u viktorijanskoj engleskoj prati neobičan slučaj udovice koja se seli u Esiks kako bi istražila govorkanja o pojavi zmije kojoj se prirodaju mitološke osobine. Negde između sekpticizma i nauke zajedno sa lokalnim sveštenikom upada u ozbiljne probleme posle tragedije zbog koje je meštani krive da je prizvala večni mrak nad njihovom zemljom.

Conversations with Friends – 15. maj (Hulu)

Posle uspešne serije “Normal People” zasnovanoj na romanu Sali Runi ista producentska ekipa bavi se sličnom tematikom, tj. problematičnim i kompleksnim emotivnim interpersonalnim odnosima.

The Time Traveler’s Wife – 16. maj (HBO)

Mini-serija zasnovana na istoimenom romanu kao što i naslov kaže prati ženu koja putuje kroz vreme i upoznaje svog supruga u najrazličitijim vremenskim periodima.

LOVE DEATH + ROBOTS (3. sezona) – 20. maj (Netflix)

Bez obzira na ne preterano briljantno drugo poglavlje kreativnog i originalnog antologijskog mini-serijala previše sam uzbuđen povodom trećeg dela.

Night Sky – 20. maj (Amazon Prime)

Sisi Spajsek i JK Simons u naučno-fantastičnoj drami žive miran i harmoničan život na napuštenoj planeti daleko od ljudi i svakog mogućeg zla, sve dok se jednog dana nije pojavio neobičan signal i čuo glas mladića.

Stranger Things (4. sezona) – 27. maj (Netflix)

Najpopularniji naslov na Netflix-u se posle dugeeee pauze vraća, ali ovo je ujedno i pretposlednje pojavljivanje serije na striming servisu jer se priča završava sa petom sezonom.

Pistol – 31. maj (Hulu)

Mini-serija od šest epizoda prati ni manje ni više nego život gitariste Sex Pistols – Stiva Džonsa.

Najčitanije

Pročitaj još