Nove serije i filmovi koji izlaze u aprilu

Posle nekoliko većih premijera u martu ni april neće manjkati sa sadržajem. Ono što je za sada sigurno, to je da će bioskopska filmska godina morati da sačeka 2022. godinu. Do tada najavljivani naslovi i dalje će svoje premijere imati kratak vremenski period u zemljama u kojima bioskopi rade, do 40 dana, a nakon toga dolaze na PVOD (premijum video na zahtev).

Made for Love – 1. april

Zvezda filma “Palm Springs” Kristin Miloti u adaptaciji istoimenog romana Alise Nating tumači lik Hejzel Grin koja nije ni svesna da je naučni projekat svog supruga. Čip u njenom mozgu otkriva šta misli, kako se oseća i da li planira da pobegne iz problematičnog braka.

The Serpent – 2. april

Mini serija “The Serpant” legalno će biti na Netflix-u 2. aprila. Inspirisana stvarnim događajima prati ozloglašenu priču francuskog lopova, prevaranta i serijskog ubice.

Concrete Cowboy – 2. april

Adaptacija istoimenog romana G. Nerija je moderna vestern drama sa Idris Elbom.

Madame Claude – 2. april

Francuska komedija drama prati gazdraicu javne kuće šezdesetih godina prošlog veka.

Irul – 2. april

Indijski psihološki horor-triler smešten je u izolovanoj kući u kojoj su bračni par i nepoznati čovek pronašli beživotno telo, i to je samo početak.

Them – 9. april

Kreativno čedo Litl Marvina jako podseća na rad Džordana Pila, naročito na “Get Out” i “Us“. Serijal koji je definisan kao “teror antologija” smeštena je u pedesete godine prošlog veka u Južnoj Karolini. Belačko predgrađe Los Anđelesa širom otvorenih ruku dočekuje Afroameričku porodicu, ali nešto gadno smrdi u idiličnom domu, ali i ispred njega.

Thunder Force – 9. april

Niko ne očekuje ništa od Melise Mekarti i Oktavije Spenser koje postaju superheroji, ali bože moj, i to postoji.

The Nevers – 12. april

Recimo da je “The Nevers” nova zlatna koka HBO-a. Delimično drama, najvećim delom naučna i epska fantastika debitovaće kod nas 12. aprila. S obzirom na to da je embargo na recenziju do 5. aprila, sve što smem da kažem u ovom trenu posle odgledane tri epizode da je u pitanju duhovita, brza, kreativna i nekonvecionalna serija smeštena u London 1896. godine kada je neobična sila dotkla pojedince. 

Glavna protagonistkinja priče poseduje dva tri magična keca u rukavu koje okružuju mračne sile i još mračniji viktorijanski period.

Frank of Ireland – 16. april

Frenk je klasičan propalitet. Nedavno je ostao bez devojke, pa je odlučio da živi sa majkom. Satirična irska komedija prati život muškarca kome niko ne zavidi.

Mare of Easttown – 19. april

Mini-serija, u duhu “Sharp Objects“, prati Vinslet u cipelama detektivke Šinan. Detektivka iz Pensilvanije angažovana je na rešavanju ubistva u malom mestu. U već očekivanoj detektivskoj-triler formuli mini-serija fokusirana je na policijski slučaj i personalne muke glavne junakinje.

Life in Color with David Attenborough – 22. april

Dovoljno je reći Dejvid Atenbor i znate da ima spreman dokumentarni film koji je blagoslov za oči, ali i za um.

Stowaway – 22. april

Još jedna dramska razrada o putovanju u svemir i poseti Marsu. Iako je u pitanju klasična drama, dobra glumačka ekipa daju nadu da ipak nije sve izgubljeno.

Shadow and Bone – 23. april

Još jedna adaptacija young-adult romana o fantastičnom svetu. Ne treba mnogo očekivati, iako postoji poprilično interesovanje za serijal Li Bordugoa “Senka i kost”.

Mortal Kombat – 23. april

Ah, Mortal Kombat. Bio dobar ili loš, gledaćemo ga jer je Mortal Kombat.

The Handmaid’s Tale (4. sezona) – 28. april

Adaptacija romana kanadske autorke Margaret Atvud ulazi u svoje četvrto poglavlje i ono najvažnije – Džun je konačno pobegla.

Tom Clancy’s Without Remorse – 30. april

Internacionalna zavera i modernizacija istoimenog romana iz 1993. godine.

Najčitanije

Pročitaj još