Novo mesto gde će se gledati nove serije i filmovi, ali naravno za nas jedan prc!

Današnji dan je u znaku Disney-ja. Konvencija D23 oformljena u slavu svega što je ikad prošlo kroz prste čuvene kompanije objavila je zvaničan datum startovanja nove striming platforme Disney+ koja će se prsa u prsa boriti sa konkurencijom – Apple+, Netflix i Amazon Prime. Disney je još krajem godine najavio sopstveni servis i povlačenje sadržaja pod njihovom etiketom sa ostalih platformi. Sve što je pod šapom Disney više neće biti dostupno nigde drugde osim kod njih.

Disney+, kao i Netflix, imaće svoj originalni sadržaj, pored dobro poznatog i ogromnog kataloga serija i filmova iz produkcije Pixar, Marvel, Star Wars i National Geographic. Sve sa prefiskom pomenutih kompanija od 12. novembra više neće biti dostupno nigde osim na Disney+ striming servisu.

The Lion King Disney GIF - Find & Share on GIPHY
Konkurencijo, da li si spremna?

S obzirom na to da bioskope isključivo pune blokbasteri i da su serije postale unosan biznis dva giganta (Disney i Apple) žele da uzmu svoj deo kolača i da se obračunaju sa Netflix-om koji za sada suvereno vlada. Negde iz prikrajka vreba i HBO Max koji će se ujediniti sa pojedinim televizijskim i produkcijskim kućama u ljutoj striming borbi.

Ovogodišnja D23 konvencija je samo uvod ono što očekuje buduće vlasnike Disney+. Obrt, kod nas najverovatnije ovaj servis neće biti dostupan.

Striming platforma počinje sa radom 12. novembra u Americi, a kasnije će preći na evropsko tržište. Kao što su jako male šanse da Apple+ bude dostupan kod nas (i on počinje sa radom od jeseni) jer još uvek nije regulisan ni Apple Store za naše tržište, tako će Disney+ sledeće godine biti dostupan u zemljama Evropske unije, a onda, ako vide ikakav smisao i potencijal možda se smeste i kod nas. Naravno, verovatno će se ophoditi prema našim korisnicima kao i Netflix – limitiranje sadržaja i nedostatak titlovanja na srpskom, ali ostaje da vidimo.

Sad Inside Out GIF - Find & Share on GIPHY
Kad će prevod?

Disney+ već je najavio nekoliko serija i filmova, i kampanju su započeli bombastičnim trejlerom.

Što se tiče novog originalnog sadržaja prvo oružje Disney+ je “The Madalorian”. Ljubitelji Star Wars univerzuma imali su razloga za slavlje jer je trejler od sinoć za manje od 24 pregledam preko pet miliona puta.

Kako bi servis bio za sve grupe i kako bi se ispunile želje i intersovanja različitih profila ljudi Disney+ je spremio pseudo dokumentarne filmove koji su više zapravo rijaliti programi. Među njima “Encore” koji okuplja srednjoškolce dvadesetak godina kasnije i stavlja ih u istu poziciju u kojoj su bili pre 20 godina.

Spreman je i dokumentarni serijal sa Džefom Goldblumom koji će putovati po svetu, isprobavati egzotičnu kuhinju, iskusiti nove kulture i upoznati nepoznate, barem za njega, narode.

Serijal koji je mogao da se zove “Hvalite me usta kad već neće niko drugi” je uvid šta se događa iza scene Disney kompanije – predstava, zabavnog parka, animacije, pravljenja filmova itd.

Najavljen je i rimejk “Maze i Lunje” za 12. novembar koji neće debitovati u bioskopima, već na Disney+ striming platformi. Trejler za film možete pogledati OVDE.

Ostalo je još mnogo toga da Disney u budućnosti najavi, između ostalog očekuju se serije “She-Hulk” ženski Hulk, ako nekog zanima i još gomila super-junaka.


Blago Dedi, pročitaj i ⇓

Gde legalno gledati serije i filmove, a da ne bankrotirate


Ono što je dominatan utisak da je Disney+ isključivo porodični program.

Koštaće 6.99 dolara. Ali, nije Disney naivan, pa tako nudi i drugu opciju, odnosno premijum paket u koji su uključeni Hulu i ESPN i to sve zajedno izađe 12.99 dolara. Hulu servis u svom rukavu ima serije “The Handmaid’s Tale“, “Castle Rock“, “The Act” i mnoge druge, a ESPN će biti zadužen za ljubitelje sporta. Na ovaj način Disney želi da otme publiku od Netflix-a i Amazon Prime. Međutim, sve oči su uprte u Apple+ koji je više namenjen starijoj publici i investirao je ogroman budžet u nove serije i filmove.

Šta će biti? Biće vrlo zeznuto kad svi navrnu na tržište i kad ekskluzive koje svako drži za sebe krenu da izleću sa svih strana. Već čujem glasove – Ko će bre to da plati?

Najčitanije

Pročitaj još